Színezz zenét Caravaggioval!

2014. január 25.
Szombaton 16 órakor ingyenes programot szerveznek a Szépművészeti Múzeumban: a Mezítlábas Zenészek és Tettamanti Zsófia interaktív játékra hívja a gyerekeket.

A Mezítlábas Zenészek és Tettamanti Zsófia múzeumpedagógus együttműködése lassan három éve tart: interaktív előadásokat szerveznek, amelyen a gyerekek a mese keretein belül, különböző zenei és képi játékok segítségével ismerkednek a vetített műalkotásokkal.

A Színezz zenét! programsorozat a tavalyi nagy sikerű Cézanne tematika után most Caravaggio műveihez nyúl: a Caravaggiótól-Canalettóg. Az itáliai barokk és rokokó festészet remekművei című tárlat képi világát dolgozza fel. A múzeum így újfajta interaktív térré alakul, képzőművészet, zene és színház inspiratív módon, a művészetek és a közönség közötti átjárást maximálisan megvalósítva, intenzív közösségi élményként fonódik egybe.

Január 25-én 16 órától Színezz zenét Caravaggióval! címmel várnak minden gyereket (4 és 10 éves kor között) az ingyenes programra a Szépművészeti Múzeumba.