Apropó: két darab egy este

2014. január 27.
A 10 éves, Lábán Rudolf-díjjal elismert Tünet Együttes saját és a társulat vezetőjének 44. születésnapja alkalmából két darabból álló estével örvendezteti meg rajongóit. Szubjektív leltár, két felvonásban a MU Színházban.

Január 27-én és 28-án a fővárosi MU Színházban egy este két darabot is láthatunk a Tünet Együttes repertoárjából. Először Szabó Réka új szólója (Ez mind én leszek egykor), majd kis emberi statisztikák (Nem emlékszem, hogy így neveltek volna) kerülnek bemutatásra a színpadon.

Szabó Réka szólója: Ez mind én leszek egykor

Szabó Réka a számos külföldi fesztivált megjárt A lila hangyász (1999) és a Lomtalanítás című szólókat követően harmadik alkalommal jelentkezik régen várt egyszemélyes produkcióval, személyes leltárral, amelyben „mesésen” mutatja be egy 44 éves nő, anya, művész életének számvetését.
Az előadást a társulattól megszokott beszélgetéssorozat zárja, amelynek ezúttal Péterfy Bori lesz a vendége,a moderátor pedig ismét Veiszer Alinda.

Nem emlékszem, hogy így neveltek volna (Ardai Petra workshopja alapján)

Kis emberi statisztikák, szubjektív leltár. Élettöredékek 7 évestől 77 éves korig.

A BBC 7 Up című dokumentumfilm-sorozatában egy hét éves gyermekekből álló csoport sorsa követhető nyomon. A „gyermekek” jelenleg már 56 évesek. Az időt töredékesen dokumentáló, hét évente ismétlődő bepillantás révén teljesen egyedi, ugyanakkor sokban hasonló életutak bontakoznak ki. Ez volt a kiindulópontja annak a workshopnak, amelyet Ardai Petra, a holland Space Színház alapító tagja tartott 2012 őszén a Tünet Együttesnek. Valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. Az ebből született darab költői, szívszorító, humoros, egyszerre személyes és mindenkire jellemző.

Az előadáshoz kapcsolódóan a Tünet Együttes Facebook oldalán sorozat indult, amelynek keretében a szereplők „élettöredékeiből” szemezgetnek.