Szuper koncertfilmek az Urániában

2014. február 01.
Az Uránia legújabb könnyűzenei sorozata jobbnál jobb koncerteket ígér: a MUSE, a Dream Theater, a Rolling Stones és Peter Gabriel 2013-as koncertjei kerülnek műsorra, valamint újra látható lesz a Queen legendás, '86-os budapesti és Jimi Hendrix 1969-es woodstock-i koncertje. A hazai vonalat Ákos Turné 2084 című koncertfilmje képviseli.

A programsorozat első részeként február 1-jén a rocktörténelem egyik mérföldköve, Jimi Hendrix 1969-es woodstock-i koncertjét láthatjuk az Uránia mozivásznán. A koncertet teljes egészében, eredeti formájában, digitálisan felújított HD képpel és térhatású hanggal láthatjuk.

Február 6-án a MUSE Live at Rome Olympic Stadium című 2013-as stadionkoncertje lesz műsoron. Az energikus és extravagáns fellépéseiről ismert, Grammy-díjas zenekar rendkívül látványos színpadi show-ja hipnotikus utazásra invitálja a közönséget a gigantikus digitális kivetítők és pirotechnika segítségével.

Február 14-én a progresszív metal egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb együttese, a Dream Theater Live at Luna Park című stadionkoncertje.

Február 21-én a 2013-as év egyik legkiemelkedőbb zenei eseménye, a Rolling Stones Sweet Summer Sun című, elsöprő sikerű Hyde Park-i koncertje látható. Az 50 éves zenei pályafutását százezres rajongótábor előtt ünneplő Stones ötcsillagos koncertje.

Február 26-án a hazai vonalat Ákos Turné 2084 című koncertfilmje képviseli, mely a másfél éven át tartó koncertsorozatát összegzi másfél órában.

Március 9-én újra műsorra kerül a Queen legendás, 1986-os Népstadion-koncertjéről készült film. A digitálisan felújított kép és hang fantasztikusan adja vissza a koncertet a mozivásznon, melynek máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekli a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű magyar népdalt.

Végül márcus 18-án Peter Gabriel legújabb, Back to Front című 2013-as koncertfilmje zárja a koncertsorozatot, melyen több mind negyed százada megjelent, többszörös platinalemez SO dalait adták elő a londoni O2 Arénában.

További információ itt!