A legújabb műfaj: szállodaszínház a Gellértben

2014. március 01.
Mit kapunk, ha keresztezünk egy patinás szállodát és egy nem mindennapi színdarabot? Nos, a megoldás egy olyan új, rendhagyó színházi műfaj, amely hazánkban elsőként a Hotel Gellért falai között kel életre.

Finom fröccs, isteni étel és Thuróczy Katalin Macskalépcső című darabja igazi ínyenc, kulturális egyveleget tartogat azok számára, akik március 6-tól a híres és gyönyörű Gellértbe látogatnak. A szálloda újjáéledt zenetermében színházi élményre, előtte vagy utána pedig mennyei vacsorára szól a meghívás.

A körülbelül egy órás darab Thuróczy Katalin Macskalépcső című műve – Sztárek Andrea rendezésében két kiváló fiatal színművész, Szitás Barbara és Mezei Léda előadásában. A történet két nő különös találkozásáról, egymásra találásáról és csatájáról szól, a történések hátterében pedig egy titokzatos férfi áll. Egy férfi, aki minden egyes szóban ott van, akit szeretnek és gyűlölnek, de csupán beszélnek róla.

A két nő nem mindennapi eszmecseréjét mélyen szántó gondolatok, sziporkázó párbeszédek, móka, kacagás, sok-sok ivás és veszekedés egész sora övezi. Mi kerekedik ki ebből a furcsa találkozásból? Egyáltalán miért pont Macskalépcső? Mit akar ez a két nő egymástól? Miért ilyen szélsőségesek az indulatok? A választ két Vasuta fröccs kíséretében találjátok meg a Gellértben, március 6-án, 7-én és 8-án.