Tavaszi Fesztivál Győrben

2014. március 15.
Március 15-én kezdetét veszi Győrben a két hétig tartó Győri Tavaszi Fesztivál: színházi előadások, koncertek és számos gyerekprogram közt válogathatunk.

A fesztivál nagyszabású nyitó eseményén felejthetetlenek ígérkezik a Magyarock Dalszínház Klapka című előadása, amely a rockzenét alapul vevő színpadi művek szerelmeseinek kínál színvonalas szórakozást. A rockmusical az 1848/49-es forradalom időszakába kalauzolja el a nézőket, a történetben megjelenik a hősiesség, az önfeláldozás, a hazaszeretet, a szerelem, az árulás, melynek vezéralakja Klapka György és Haynau.

De a Győri Tavaszi Fesztivál két hetében változatos kőszínházi produkciók között is válogathatunk. Valódi csemegének ígérkezik a Római Vakáció Cole Porter dalaival. Az örök romantikus klasszikus főbb szerepeiben Balla Eszter, Fekete Ernő, Hernádi Judit és még sokan mások.

Hernádi Judit a Győri Tavaszi Fesztivál Acélmagnóliák című előadásában is elkápráztatja a közönséget. A darab hat nő és három év története, ahol a hölgyek csak beszélnek, mesélnek, fecsegnek természetesen a szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról. Szinte észrevétlenül bomlik ki életük, titkaik, sorsaik, vágyaik, az acélnál is erősebb összetartó kapocs, amely a női lélek sajátja. Hernádi Judit mellett Szulák Andrea viszi a prímet.

A zene kedvelői sem maradnak ínyencségek nélkül: a SingSingSing2 musical show látványos előadása, vagy az Eastwing Group együttes Frankie Látóval különleges szórakozást ígér.

A Győri Tavaszi Fesztivál persze idén is gondolt a gyermekekre: az Inversedance társulat Vuk című zenés, táncos előadással örvendezteti meg a kicsiket, míg a Hímes tojás napján a gyerkőcök a tojásfestés technikáival és motívumaival ismerkedhetnek meg.

A Fesztivál keretein belül rendezik meg március 21. és 22. közt a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivált is.

Részletes program itt!