A magyar jazz sikere külföldön

2014. március 24.
Karosi Júlia jazzénekesnő második albuma a New York-i Dot Time Records kiadónál jelenik meg. Dalait azonban először itthon, március 26-án hallgathatjuk meg a Bálnában.

A fiatal énekesnő, Karosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is kvartettjével, most pedig második lemeze jelenik meg, méghozzá a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában. A Hidden Roots című album zenei anyaga Budapesten hallható először, a lemezbemutató koncert március 26-án 20 órakor kezdődik a Bálnában – a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A lemezen közreműködik a New Yorkban élő fiatal német szaxofonos, Tobias Meinhart, aki a budapesti lemezbemutató koncerten is játszik.

Az album főként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozással együtt. A témák instrumentálisak, az ének egyenrangú szerepelt játszik a szaxofonnal. Karosi Júlia számára a jazz tradícióin túl fontosak a népdalok, Bartók erőteljes művei és az őt meg a környezetét meghatározó kultúrák, zenék. Ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, és ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.

A március 26-i lemezbemutató koncert ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött. Infó itt!

Fotó: Raffay Zsófia