Űrhajósként bolyong Budapesten Vojnits Márton

2014. április 19.
Szkafanderben mászkál három különleges fővárosi helyszínen a Confused című dalához készült első videoklipjében a Vojnits zenekar frontembere.

Reklám- és filmzeneszerzői pályafutása mellett az év elején személyes hangvételű dalaival is bemutatkozott Vojnits Márton. A tehetséges, fiatal énekes-gitáros-dalszerző és zenekara Vojnits néven, digitálisan jelentette meg Lost and Found című kislemezét, amelyen négy dal szerepel.

A Vojnits első videóklipje a Confused című dalhoz készült, amely a szerelemről és a párkapcsolati elidegenedésről szól. „Kovács István rendezővel és Balázs István Balázs operatőrrel több brainstorming után kialakult a sztori, amihez a dal szövegét és atmoszféráját vettük alapul. Amikor megkaptam a forgatókönyvet, először gyöngyözött a homlokom, mert nehéz volt magam elképzelni egy szkafanderben. Három különleges helyszínen forgattunk. Első körben a Brody House-ban, ahol egy csodaszép lánnyal, Máté Mercivel mindennapos közjátékok után egy reggel szkafanderben ébredek, és felfedezőútra indulok. A videoklipben többször látható a zenekar. Ezeket a képeket a Bálna emeletén vettük fel, ami nemcsak építészeti látványosság, de a steril környezet és a high tech szépen illeszkedik a dal hangulatához. Végül ipari környezetben, a Kelenföldi Erőműben és annak közvetlen közelében vettünk fel külső és belső képeket egyaránt. A sztori lényegében itt ér véget, ahogyan újra egymásra talál a két figura” – mondta Vojnits Márton, a Vojnits zenekar frontembere.

Fotó: Hámori Csaba