Világsztárnak szervez koncertet egy rajongó Budapesten

2014. április 27.
Egy igen rendhagyó történet indult el 2014-ben, ami a koncertszervezést egy egészen újszerű köntösben tálalja a közönségnek. Egy zeneiparban abszolút járatlan, átlagos budapesti fickó, Domsa Mihály egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy elhív Budapestre egy világsztárt, Lara Fabiant.

Fél év alatt Domsa Mihály, mivel teljesen tapasztalatlan volt mindenféle koncertszervezés terén, előkészítette a terepet és tájékozódott: beszélt többek között a budapesti belga kereskedelmi attaséval, a belga és a svájci nagykövetséggel, a Francia Intézettel, az államtitkársággal, kérdezett producert, koncertszervezőt, zenészt, ügyvédet. Meglepő módon mindenki az ügy mellé állt, így a koncert ötlete pozitív irányt vett. A közösségi összefogás, valamint a profittól és önös érdekektől mentes szervezés úgy látszik mindenkit megmozgat, és ez is azt bizonyíthatja, hogy egészen újszerű eszközökkel is lehet koncertet szervezni Magyarországon. Ráadásul úgy, hogy mivel ez az egész nonprofit kezdeményezés, a koncertből egy fillér hasznot sem tart meg majd meg a szervező.

A szervezésről Domsa Mihály magyar és angol nyelvű blogot vezet Szűcs Ádám (Egy nap a városban, Appleblog) segítségével, ahol a rajongók és az érdeklődők nyomon követhetik egy koncertszervezés folyamatát és persze nehézségeit. Sőt, ha van kedvünk, az megadott metódus mintájára akár mi is belefoghatunk egy ilyen vállalkozásba.

A magyar nyelvű blog Facebook-oldala időközben több mint 2000 lájkolót vonzott, és ez a szám azóta is folyamatosan nő. Ráadásul ismert magyar művészek, mint Szekeres Adrien, Tandi Flóra, Bot Gábor és Micheller Myrtill is támogatják az ügyet, és jelenleg előkészítés alatt van egy közös produkció, amivel népszerűsíthetik a kampányt.

Miután a blog angol nyelvű változata is elkészült, Domsa Mihály felkereste a külföldi médiumokat is, valamint írt Lara Fabian menedzsmentjének. Jelenleg a válaszra vár…