Ocho Macho: új lemez és Park koncert

2014. május 11.
Jön az ország egyik legbulizósabb zenekara, a skás-reggae-s, latinos-funkos-punkos Ocho Macho harmadik lemeze, a De Puta Madre. A klubok népe a tavaszi turnén már országszerte ízelítőt kapott a táncos-pörgős új anyagból.

„Madridban hallottuk zenész barátainktól, hogy bármi, ami finom volt, vagy tetszett nekik, ezt a kifejezést használták” – indokolja a vitriolos címválasztást az Ocho Macho frontembere, Kirchknopf Gergő. – Ez adott ötletet ahhoz, hogy ezzel a refrénnel világítsunk rá a cinikusra sikeredett címadó dalban a jelenlegi hazai közéletre, közhangulatra. Úgy érezzük, hogy zenészként sok embert érintünk meg, ezért felelősségünknek érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mi zajlik hazánkban. Ennek megfelelően jó húzós, porzós koncertdal lett belőle.”

Érdekesség, hogy a zenekar budapesti, Park-koncertjének napján – május 15-én – megjelenő De Puta Madre lemezzel egy időben jelenik meg a zenekar tíz éves fennállásáról megemlékező könyv Ocho Camino címmel, amely a zenekar első tíz esztendejéről mesél, rengeteg fotóval!

„Ez a lemez, attól lett más, mint a korábbiak, mert még tavaly nyáron a rengeteg koncert között, tele napsütéssel rögzítettük az ötleteket. A fesztiválokon, koncerteken született ötleteket telefonra mentettük, majd később felhasználtuk. Ettől függetlenül vannak érettebb, komolyabb dalok is – ez, azt gondolom így, a harmadik nagylemez magasságában teljesen normális fejlődési fázis egy zenekar életében” – mondja Gergő – Egy kis meglepetés is lesz a korongon, de azt meg kell találni.”

Presscode