Leányálom Győrben

2014. május 16.
A győri Vaskakas Bábszínház legújabb felnőtteknek szóló előadását valós női sorsok elbeszéléseiből állították össze az alkotók, és a 20. század második felének magyar könnyűzenéivel és sok humorral fűszerezték, hogy az élettel való - jelen esetben egyáltalán nem véletlenszerű - egyezések szórakoztatóak (is) legyenek.

Május 16-án 17 órakor és május 17-én 19 órakor a Leányálom Kft. darabot láthatjuk a győri Vaskakas Bábszínházban Pelsőczy Réka rendezésében.

A darabban Kocsis Rozi Blattner Géza- díjas, Ujvári Janka Jászai Mari-díjas és Gergely Rozália színésznők tolmácsolásában különféle női sorsokkal találhatjuk szembe magunkat.

„Vannak a férfiak. És vannak ezek a nők. Mi. Anyám, nagyanyám, húgom, barátnőm, szomszédom. Valami hasonló bennünk, valami ismétlődik. Valami, ami jó, ami fáj, ami nehéz, ami nevetséges. Sokat köszönhetünk egymásnak. Jót meg rosszat. A földön állunk. Mindent túlélünk. A nők mozgatják a világot. Nem fönt, hanem lent. A piacon, az utcán, a fürdőben, a munkahelyen – például ebben a mosodában.”