Új kreatív közösségi tér született: Paloma

2014. június 05.
A Kossuth Lajos utcában egy patinás műemlékpalota elhagyatott kísértetkastélyként kongott mindaddig, amíg egy energikus fiatal nő, Kárpáti Zsuzsi dizájnközpontot nem álmodott az enyészetre váró falak közé. A kreativitás új szellemiséggel tölti meg a Belvárost?

Végre egy izgalmas kulturális kezdeményezés Budapest szívében! Szívből üdvözöljük a május 30-án a Wagner-házban átadott új kreatív közösségi teret, ahol ezentúl kis bemutatótermek, nyitott műhelyek és a kreatív iparhoz kapcsolódó események várják majd az érdeklődőket.

A Paloma kortárs projekt ötletgazdája Kárpáti Zsuzsi ráadásul nem akármilyen díszletek közé képzelte el a fiatal tervezők bemutatását. A Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatt található lélegzetelállítóan szép műemlékház belső udvara ad ezentúl otthont a dizájnereknek. Az ötlet remek érzékkel nem csak a kreatív szcéna számára kínál lehetőséget, hanem egyúttal a pusztulásnak induló egykori Paloma üzletház is megelevenedhet. Az Auguszt cukrászda tőszomszédságába megálmodott dizájntér minden bizonnyal vonzó célponttá válik a kreativitásra nyitott emberek és a turisták számára egyaránt. Ennek köszönhetően remélhetőleg apránként megtelik élettel a ma még üres kirakatokkal éktelenkedő kihalt belvárosi utca is.