Snétbergerrel indul a Nyári Fesztivál

2014. június 12.
Június 13-án veszi kezdetét a Budapesti Nyári Fesztivál Snétberger Ferenc koncertjével, amellyel a fesztivál kapcsolódik a magyar holokauszt emlékévhez.

Ismét beindul a kulturális élet Budapesten. A Budapesti Nyári Fesztivál idén még színesebb és változatosabb programokat ígér.

A Margitszigeten Shakespeare születésének 450. évfordulóját háromnapos minifesztivállal ünneplik: láthatjuk a londoni Shakespeare’s Globe Hamlet című előadását, bemutatják a Szentivánéji Slam Komédia című darabot, de lesznek gyerekprogramok és a W.H. formáció Szonettek és dalok koncertje Sena és Ónodi Eszter közreműködésével.

A balett kedvelőinek igazi csemege a Moszkvai Állami Akadémiai Klasszikus Balett Színház két Sztravinszkij egyfelvonásos balett-előadása, a Dózsa-féle parasztlázadás 500. évfordulója alkalmából pedig a Honvéd Táncszínház Székely Dózsa György című táncjátékát újítják fel Novák Péterrel a címszerepben.

Operában is erős lesz az idei program. Verdi: Aida és Bizet: Carmen című operáit a Margitszigeten, két egyfelvonásos vígoperát, A csengőt és A titkos házasságot a Városmajorban mutatják be.

A részletes programért kattints ide.