Wagner-napok a Művészetek Palotájában

2014. június 21. |

Június 22-én Wagner legromantikusabb zenedrámája, a Tannhäuser csendül fel – címszerepben a világhírű amerikai hőstenorral, Stephen Goulddal –, amely könnyen befogadható, örökérvényű erkölcsi mondanivalója, és fülbemászó nyitánya révén a mester életművével még csak most ismerkedőknek is különösen ajánlott.

A teljes címén Tannhäuser és a wartburgi dalnokverseny című háromfelvonásos opera librettóját maga a zeneszerző írta egy 13. századi monda és a 16. századi Dannhauser ének alapján. A mű elején minden idők egyik legfülbemászóbb dallamú nyitánya előlegezi az opera kortalan aktualitású fő konfliktusát, a férfiszív örök dilemmáját: a keresztényi, tiszta szeretet, és a bűnösnek bélyegzett, érzéki szerelem ellentétét. (Olvasd el korábbi kedvcsinálónkat!)

Az opera a neves német rendező, Matthias Oldag komoly sajtóvisszhangot kapott, 2012-es rendezésében lesz látható a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A címszerepet éneklő amerikai Stephen Gould napjaink egyik legkeresettebb hőstenorja, és idei fellépése egyben évforduló is, hiszen éppen egy évtizede lépett először színpadra Bayreuthban Tannhäuserként.

Bővebben itt!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

A magány fájdalmáról énekel Kulka János dal

A magány fájdalmáról énekel Kulka János