Indul a VOLT fesztivál

2014. július 02.
Idén is fergeteges bulinak ígérkezik a VOLT, hiszen ismét sikerült változatos, nemzetközi hírű előadókat Sopronba csábítania a fesztivál szervezőinek. Ráadásul most még egy nappal tovább is élvezhetjük ezt!

A VOLT-ban talán az a legjobb, hogy sikerült megőriznie a kis fesztiválok családias hangulatát úgy, hogy mindemellett évről évre nagyobb nevekkel gyarapítják a fellépők sorát. Idén 22. alkalommal kerül megrendezésre a soproni fesztivál, sikere pedig nem hogy töretlen, de minden évvel egyre nagyobb érdeklődésre tart számot, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy idén a legtöbben már elővételben lecsaptak a bérletekre.

A siker kulcsa a fent említett okok mellett valószínűleg a változatos zenei felhozatal, itt ugyanis mindig mindenki találhat kedvére való színpadot. A legimpozánsabb előadókat felvonultató Nagyszínpadon például láthatjuk majd Steve Aokit és az isteni Jared Leto-t is, a Thirty Seconds to Mars-szal. Az ütősebb ritmusok kedvelői a drum’n’bass legenda, Noisa zenéjére szeletelhetnek, a még keményebbek pedig a brit reggae-metál zenekar, a Skindred koncertjén rázhatják a fejüket. Akik hazai dallamokra vágynak találkozhatnak a Bëlgás fiúkkal, Rúzsa Magdival, Akkezdet Phiaival és az Irie Maffiával, de olyan öreg motorosokkal is, mint Deák Bill Gyula, az EDDA vagy a Beatrice.  

Az idei év különlegessége, hogy a VOLT egy nappal tovább tart majd: összesen hat éjszakát lehet bulizni, ráadásul a fesztivál zárónapját az Arctic Monkeys koncertje koronázza meg.

A fesztivál fáradalmait érdemes a közeli strandon kipihenni, és a kígyózó sor ellenére is kipróbálni a büfé hatalmas hamburgerét, de aki még érez magában lelki és fizikai erőt a bulik után, mindenképpen tegyen egy sétát Sopron belvárosában is. 

A VOLT-on természetesen idén is lehet kempingezni, a koncertek zajától kellőképpen távol, az eseményekhez mégis megfelelően közel, de akik nem rajonganak a nomád stílusért, rengeteg más szálláslehetőség közül válogathatnak. A buli pedig már odafele elkezdődhet annak, aki a VOLT vonatot választja a fesztiválra való lejutáshoz!

Fotó: Sziget/Bielik István, Mohai Balázs, Balogh Zoltán