Bemutatjuk: az elsődalos Minimyst

2014. július 21.
Van, amire érdemes odafigyelni. Minimyst, alias Mészáros István a zenei szcénában még ismeretlen énekes, dalszerző, producer debütáló dala is épp ilyen, amelyet a Manoyából ismert énekesnővel, Hodosi Enikővel énekel.

Minimyst, alias Mészáros István a zenei szcénában még ismeretlen énekes, dalszerző, producer, különböző zenei stílusokkal tett kísérletei után önálló, angol nyelvű EP-vel mutatkozik be szeptember elején, mely hat változatos tempójú és hangulatú dalt tartalmaz.
Ennek előhírnökeként most a Birdhouse című dallal és egy ehhez tartozó videoklippel debütált, amelyet a Manoya énekesnőjével, Hodosi Enikővel énekel. A klip 2 hét alatt 10000-es nézetséget ért el a Youtube-on.

Minimyst stílusának meghatározásaként a „down pop” elnevezést találta ki, mely a 80-as évek szöveg centrikus, új hullámos, mélyebb tónusú zenéinek hangulatára és egyes dalok „mainstream” tánczenéig nyújtózó lendületességére próbál utalni. A pop vonulat ellenére a hangszerelés igen változatos, az elektronikus alapokon túl, elektromos és akusztikus gitárok, dobok, fúvós szettek építik fel és megjelenik benne egy különleges cimbalom is.

Az EP-n különböző stílusban alkotó zenészek, énekesek vendégszerepelnek, tovább színesítve a változatos tempójú anyagot. A különleges hangú Vanyuscsák Bernadett két dalban (Loyal, Gobelin) énekel. A Balcony TV-n nemrégiben feltűnt, különleges zenei világgal rendelkező Musica Moralia (Meggyesházi Éda) a Losing Time című dalban hallható, mint énekes és cimbalmos. Őszre várható a produkció színpadra állítása.