Harap, mesél és lazul a ZUP

2014. július 25. |

Új lemezzel jelentkezik a hazai pop-rockzene új hullámának egyik legígéretesebb zenekara, a ZUP. A tavaly kiadott bemutatkozó nagylemezt máris követi a még izgalmasabb, még slágeresebb és még vagányabb új album, a Huszonvalahányban.

A ZUP már majdnem hét éve alakult, de csak az elmúlt években kezdtek saját dalokat is alkotni. Dalaik egyszerre poposan fülbemászóak, rockosan lendületesek és akusztikusan, folkosan finomak. A zenekar oszlopos tagjai a Farkas testvérek: Krisztina, a frontember, billentyűs, ukulelés és tangóharmónikás, János pedig gitáros, didgeridoos – és persze mindketten énekelnek. A zenekar harmadik állandó tagja a basszusgitáros Gaál Kristóf.

Az elmúlt időszakban a ZUP adott MR2 Akusztik koncertet, turnézott a Vad Fruttik vendégeként és ők léptek fel a Quimby előtt a nagy sikerű Budapest Park koncerten. Most pedig itt a második album, Huszonvalahányban címmel.

“A lemez címe elsősorban a huszonéves életérzést ragadja meg, magába foglalva mindazt a lelkesedést vagy épp kiábrándultságot, amit az elmúlt év eseményei kiváltottak belőlünk – meséli Farkas Krisztina. – A sokféle impulzus következtében a lemez is sokrétű lett: az egy szál gitáros blues-os-számvető és a karcosabb társadalomkritikus rockdalok mellett helyett kapnak a nyugisabb, fesztelenebb ‘életérzés-dalok’ is. A számok többsége a bátyámmal közös munka eredménye.”

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal