Harap, mesél és lazul a ZUP

2014. július 25.
Új lemezzel jelentkezik a hazai pop-rockzene új hullámának egyik legígéretesebb zenekara, a ZUP. A tavaly kiadott bemutatkozó nagylemezt máris követi a még izgalmasabb, még slágeresebb és még vagányabb új album, a Huszonvalahányban.

A ZUP már majdnem hét éve alakult, de csak az elmúlt években kezdtek saját dalokat is alkotni. Dalaik egyszerre poposan fülbemászóak, rockosan lendületesek és akusztikusan, folkosan finomak. A zenekar oszlopos tagjai a Farkas testvérek: Krisztina, a frontember, billentyűs, ukulelés és tangóharmónikás, János pedig gitáros, didgeridoos – és persze mindketten énekelnek. A zenekar harmadik állandó tagja a basszusgitáros Gaál Kristóf.

Az elmúlt időszakban a ZUP adott MR2 Akusztik koncertet, turnézott a Vad Fruttik vendégeként és ők léptek fel a Quimby előtt a nagy sikerű Budapest Park koncerten. Most pedig itt a második album, Huszonvalahányban címmel.

„A lemez címe elsősorban a huszonéves életérzést ragadja meg, magába foglalva mindazt a lelkesedést vagy épp kiábrándultságot, amit az elmúlt év eseményei kiváltottak belőlünk – meséli Farkas Krisztina. – A sokféle impulzus következtében a lemez is sokrétű lett: az egy szál gitáros blues-os-számvető és a karcosabb társadalomkritikus rockdalok mellett helyett kapnak a nyugisabb, fesztelenebb ‘életérzés-dalok’ is. A számok többsége a bátyámmal közös munka eredménye.”