Ők vitték haza a 2014-es Emmy-díjakat

2014. augusztus 26.
Idén 66. alkalommal került megrendezésre a tévés Oscarként is emlgetett Emmy-díjátadó gála. A gála ebben az évben nem a nagy meglepetésekről, inkább a szokásos kedvencekről szólt, hiszen voltak, akik zsinórban már a negyedik alkalommal vehették át a szobrocskát.

A legjobb vígjátéksorozatok kategóriájában immár ötödször tarolt a tényleg hihetetlenül vicces Modern család (Modern Family), de a másik jelentős kategória, a legjobb drámai sorozat sem okozott túl nagy meglepetést. Itt másodszorra nyert a droggyáros kémiatanárról szóló Totál szívás (Breaking Bad).

A Totál szívás ráadásul még további díjakat is bezsebelt, ugyanis főszereplője, Bryan Cranston vihette haza a legjobb drámai színésznek járó díjat, partnere Aaron Paul pedig a legjobb drámai mellékszereplő díját. A legjobb drámai színésznőnek Julianna Marguilest választották, aki a Férjem védelmében (The Good Wife) című sorozatban játssza Alicia Florrick ügyvédnőt.

A vígjátéksorozatokban alakító színészek közül férfi kategóriában az Agymenők (The Big Bang Theory) Sheldon Cooperje, Jim Parsons már a negyedik alkalommal vehette át a díjat, női „párja” pedig Julia-Louis Dreyfus lett, Az alelnökben nyújtott alakításáért. A legjobb komikus mellékszereplő a kategóriájában győztes Modern Family ügyefogyott apukája, Ty Burrell lett, a női győztes pedig Allison Janney a Mom-ból.