Hamarosan Budavári Borfesztivál

2014. szeptember 08.
Szeptember 10. és 14. között ismét Budavári Borfesztivál – finom ízekkel, színes programokkal és remek zenékkel.

Idén ismét nagyszerű művészek, előadók műsorát élvezhetjük a Budavári Palota teraszain. Lesznek új fellépők, és számos olyan vendég, aki nem először zenél a Budavári Borfesztiválon.

Az első napon, szerdán a PORT.hu színpadon fergeteges koncertet ad az Irie Maffia zenekar, aki a reggae, a hiphop, a rock és a funk határait mossák egybe. Csütörtökön Bognár Szilvia és az etNoé lép fel egy igazi világzenei produkcióval. Az estét a Csík Zenekar felejthetetlen koncertje zárja. Pénteken az idén 30 éves Makám lép színpadra. Az együttes a hazai zenei élet aktív részeseként évente közel száz koncertet ad. A Borfesztiválon Bognár Szilvia, Szalóki Ági és Lovász Irén társaságában lépnek fel. Az estét Magyarország egyik fiatalon felfedezett, mára már kiforrt személyiségű, többszörös arany és platina lemezes énekesnője, Rúzsa Magdi koncertje zárja. Szombaton a Törley Lovagrendi Avatáson sportolók bizonyítják, hogy érdemesek a lovagi cím elnyerésére. Délután a színpadon fellép hazánk egyetlen pop-a’capella együttese, a Fool Moon, akik idén „ A Dal” Eurovíziós showban bekerültek a legjobb négy előadó közé. Este pedig a Benkó Dixieland Band szórakoztat minket.

A Borfesztivál utolsó napján, vasárnap a népzenéké és a néptáncé lesz a főszerep. Fellép többek között a Kertész Táncegylet, a Forrás Táncegyüttes, az Alba Regia Táncegyüttes, valamint a Fitos Dezső Társulat. A Borfesztiválon idén a Ghymes Együttes „best of Ghymes” koncertjén énekelhetünk együtt.

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Vár utcáin szeptember 14-én, vasárnap rendezett Szüreti felvonulás – Népzenei és Néptánc Gála ünnepén. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják.

Bővebb információ itt!