Legendák és ifjú titánok a CAFe jazzprogramjában

2014. október 16.
A kortárs- és könnyűzenei koncertek mellett a jazzrajongók sem fognak unatkozni a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon. A legendák mellett fellépnek az ifjú trónkövetelők is: Nils Petter Molvær, Michel Portal és Barre Phillips a rutinos „nagy öregek" csapatát erősíti, míg Nicholas Payton, Vincent Peirani valamint David Helbock képviseli a feltörekvő ifjú generációt.

A Budapest Music Center szinte minden estére kínál egy kihagyhatatlan jazzkoncertet. Kétség kívül az egyik legjobban várt produkció a „norvég Miles Davisnek” is nevezett Nils Petter Molvær koncertje lesz, aki október 15-én új, Switch című albumáról is játszik majd számokat.

Október 13-án az Opus Jazz Club vendége a francia jazz, klasszikus-, valamint modern zene élő legendája, Michel Portal lesz. A 79 éves zeneszerző, szaxofon- és klarinétművész partnere ezúttal egy nála majdnem 40 évvel fiatalabb tangóharmonikás, Vincent Peirani.

Az olasz jazz-zongorista, Rita Marcotulli és napjaink egyik legkeresettebb harmonikása, Luciano Biondini közös duettje maga a harmónia, a legteljesebb összhang. Bár zongoristák és harmonikások viszonylag ritkán játszanak együtt, október 11-én az Opus Jazz Clubban most ízelítőt kapunk a La Strada Invisibile (A láthatatlan út) című közös munkájukbó.

De fellép még Harcsa Veronika a belga zongorista-zeneszerző Kris Defoorttal, a szlovén Perpetuum Jazzile, az ausztrál trió, a The Necks, Nicholas Payton Grammy-díjas trombitás, a magyar jazzbandák közül pedig László Attila–Oláh Kálmán Quartet, Sárik Péter kvartettjével, Szőke Nikoletta, Ráduly Mihály és a Syrius Legacy, Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Szabolcs és Tzumó Árpád is.

Csak győzzünk válogatni a jobbnál jobb programok között!