Björk koncertfilmje a moziban

2014. október 22.
Az izlandi énekesnő Biophilia Live című koncertfilmje mindössze öt alkalommal lesz látható a Budapest Film mozijaiban. Ma először!

A Björk: Biophilia Live című dokumentumfilm kiválóan ragadja meg az előadó nyolcadik stúdióalbumát bemutató multi-dimenzionális koncert hangulatát. A filmet Európában a Karloy Vary-i filmfesztiválon mutatták be, amely után a Variety a következőképpen írt róla: „Elragadóan mutatja be az előadót, aki teljes mértékben kontrollja alatt tartja nem hétköznapi képességeit.”

A Biophilia albumra épülő koncert show elemeit tekintve meghökkentő kísérlet a zene és technológia egyfajta keresztmetszetének létrehozására. Björk ezt a műsort 2011-ben mutatta be először színpadon, egyúttal egy kapcsolódó mobil-applikációt is bevezetett a köztudatba. Akkor a Wall Street Journal „varázslatos estének” nevezte az előadást, amelyet különleges hangszerek, vendégfellépők és vizuális elemek tesznek teljessé.

A szemkápráztató audiovizuális előadás, amely maximálisan kiaknázza a moziban rejlő lehetőségeket nem kerül hagyományos forgalmazásba itthon, így csak ezen a néhány alkalmas sorozaton találkozhatunk vele. Peter Strickland és Nick Fenton rendező munkája a világ minden táján hasonló exkluzív vetítéseken látható, fesztiválok, múzeumok, könyvtárak, galériák adnak otthont az izlandi énekesnő különleges audiovizuális show-jának.

Vetítések:
• Október 22. Toldi mozi
• Október 28. Toldi mozi
• Október 31. Művész mozi
• November 5. Tabán Kinotéka
• December 11. Puskin mozi