Mi már olvastuk: Pedro Lenz – A portás én vagyok

2014. október 31.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Pedro Lenz: A portás én vagyok

Az első mondat: „Igazából sokkal korábban kezdődött.”

A történet: Egy kisstílű díler jó útra térése, lélektani fejlődésregény és egy kedves fickó szívfacsaró története szerelemről és barátságról. Mindez együtt. A főszereplő, Portás nevű srác egy év börtönbüntetés után szabadul. A svájci kisvárosba visszatérve mindent megtesz, hogy új életet kezdhessen: nappal polgári foglalkozást űz, esténként pedig a helybéli pincérlánynak csapja a szelet. Tiszta marad és még gyerekkori barátjának is segíteni próbál, hogy végre ő is leálljon a drogokról. Váratlan fordulatként azonban apránként fény derül rács mögé kerülésének valódi okára.

Erőssége: Igazi irodalmi csemege. Szórakoztató stílusban, naplószerűen megírt monológ, amely képes megszerettetni velünk a számunkra idegen élethelyzetben lévő főszereplőt. Az írói bravúrnak köszönhetően egy hétköznapi kisember minden gyarlósága ellenére a hétköznapok „hősévé” válik.

A szerzőről: Pedro Lenz a kortárs svájci irodalom egyik legnépszerűbb alakja. Ezt a kisregényét számos díjjal tüntették ki, a belőle készült film pedig négy kategóriában is elnyerte a Svájci Filmdíjat.

Hol, mikor olvasd: Ha egy új hangon megszólaló egyedi könyvre vágysz, bárhol, bármikor fogyasztható. Szarkasztikus humorával, szlengben írt könnyed stílusával magával ragad, egy kellemes este alatt elolvashatod.

Ár: 1950 Ft, L’Harmattan Kiadó