Új előadásokkal jelentkezik a Tünet Együttes

2014. október 28. |

Ismét izgalmas, kísérletező kedvű produkciókkal jelentkezik a Tünet Együttes. Weöres Sándor verseket értelmeznek át, miközben egy álomszerű világot teremtenek a színpadon, és kíméletlenül őszintén árulkodnak civilizációnkról űrbéli szomszédainknak.

Voyager 3 – Üzenet az űrbe

Milyen üzenetet vitt a Voyager 1, és milyen üzenetet vigyen – ha majd megépül – a Voyager 3 az idegeneknek, mit tud mondani magáról az emberi civilizáció a földönkívülieknek? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a Tünet Együttes új produkciójában. Hiszen akárcsak egy űrszondának, úgy a művészetnek is van közvetítő funkciója, közöl, teremt és formál. Ehhez az előadóművészek először olyan szövegeket gyűjtenek össze, amelyekről a beküldőik úgy érzik, ezeket a gondolatokat, mondatokat, mindenképpen hallania kell mindenkinek, mert valami fontosat mond el az emberiségről, a civilizációnkról. A Tünet Együttes új produkciójában komolyan veszi a hírvivő, közvetítő szerepet. Egyfajta szolgáltatást kíván nyújtani, amely által jobb lesz – ha lehet – a világ.

Bemutató: 2014. november 21-22. Jurányi Inkubátorház

Az éjszaka csodái

Ez az előadás egy Weöres Sándor vers címét viseli, hiszen színpadi nyelven fogalmazza újra Weöres költészetét. A látomásvers világának színpadi nyelvre való átültetéséhez a Tünet Együttes a vetített kép és a valóságos szereplő viszonyával játszik. A színpadi történésekre is reagálva élőben alkot egy grafikus művész – az általa rajzolt világ kel életre a színpadon. Az éjszaka csodái játékos, szabad, abszurd, zenei, asszociatív, és mégis egységében lüktető produkció.

Bemutató: 2015. április 9-10. Trafó Kortárs Művészetek háza

Továbbra is műsoron: Közhely – 2014. november 3., december 3. Trafó Kortárs Művészetek Háza
Kucok – 2014. október 5., november 9. Jurányi Inkubátorház

Fotók: Egyed Péter, Mészáros Csaba, Hermann Ildi és Halász Glória

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal