Új előadásokkal jelentkezik a Tünet Együttes

2014. október 28.
Ismét izgalmas, kísérletező kedvű produkciókkal jelentkezik a Tünet Együttes. Weöres Sándor verseket értelmeznek át, miközben egy álomszerű világot teremtenek a színpadon, és kíméletlenül őszintén árulkodnak civilizációnkról űrbéli szomszédainknak.

Voyager 3 – Üzenet az űrbe

Milyen üzenetet vitt a Voyager 1, és milyen üzenetet vigyen – ha majd megépül – a Voyager 3 az idegeneknek, mit tud mondani magáról az emberi civilizáció a földönkívülieknek? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a Tünet Együttes új produkciójában. Hiszen akárcsak egy űrszondának, úgy a művészetnek is van közvetítő funkciója, közöl, teremt és formál. Ehhez az előadóművészek először olyan szövegeket gyűjtenek össze, amelyekről a beküldőik úgy érzik, ezeket a gondolatokat, mondatokat, mindenképpen hallania kell mindenkinek, mert valami fontosat mond el az emberiségről, a civilizációnkról. A Tünet Együttes új produkciójában komolyan veszi a hírvivő, közvetítő szerepet. Egyfajta szolgáltatást kíván nyújtani, amely által jobb lesz – ha lehet – a világ.

Bemutató: 2014. november 21-22. Jurányi Inkubátorház

Az éjszaka csodái

Ez az előadás egy Weöres Sándor vers címét viseli, hiszen színpadi nyelven fogalmazza újra Weöres költészetét. A látomásvers világának színpadi nyelvre való átültetéséhez a Tünet Együttes a vetített kép és a valóságos szereplő viszonyával játszik. A színpadi történésekre is reagálva élőben alkot egy grafikus művész – az általa rajzolt világ kel életre a színpadon. Az éjszaka csodái játékos, szabad, abszurd, zenei, asszociatív, és mégis egységében lüktető produkció.

Bemutató: 2015. április 9-10. Trafó Kortárs Művészetek háza

Továbbra is műsoron: Közhely – 2014. november 3., december 3. Trafó Kortárs Művészetek Háza
Kucok – 2014. október 5., november 9. Jurányi Inkubátorház

Fotók: Egyed Péter, Mészáros Csaba, Hermann Ildi és Halász Glória