Mi már olvastuk: Náray Tamás – Az utolsó reggel Párizsban

2014. november 07.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Náray Tamás: Az utolsó reggel Párizsban 1. kötet

Az első mondat: „A luxusszálloda különtermében már tapintható volt a feszültség.”

A történet: Dárnay Dávid történetén keresztül megismerhetjük Náray Tamás divattervező életét és nem mindennapi családtagjainak sorsát: Dávid gyermekkorát, első szerelmeit és az első próbálgatásait a művészetek felé. Az első kötet a szocialista Magyarországról Párizsba eljutó, és onnét visszatérő művész sorsát boncolhatja, és hogy hogyan tudja megtartani sajátos személyiségét és kreativitását.

Az erőssége: A sokak által kedvelt divattervező, Náray Tamás szakmai dolgain kívül végre betekintést enged a magánéletébe is. Egészen kicsi gyermekkorától kezdve. A szerző Párizsban indítja a történetet, majd visszakanyarodik élete különböző, fontos állomásaira. Lenyűgöző karriertörténet és családregény egyszerre. Több olyan dolgot is megtudhatunk Tamásról, amit eddig nem: hogyan lett az akaratos kisfiúból tehetséges tervező.

Az íróról: Náray Tamás Magyarországon és külföldön is elismert divattervező és egy nemzetközileg jegyzett divatmárka tervezője. Az Iparművészeti Főiskolán végzett, Párizsban is tanulta a szakmát. Barátai biztatására írta meg ezt az úgynevezett „valóságos regény”-t.

Hol, mikor olvasd: Aki a divatszakmában mozog, vagy kedveli a trendeket, annak mondhatni kötelező olvasmány. Mindenképpen egy csendes szobában olvasd, hogy figyelni tudj a részletekre. Mivel a történet Párizsból indul, ahhoz, hogy még jobban átadd magadnak a kikapcsolódás élményét, végy magadhoz némi macaront. Csak stílusosan!

Ár: 3990 Ft Libri Könyvkiadó