Tökéletes hangos mesék a fa alá

2014. december 19.
Nem azt állítjuk, hogy ne mi meséljünk inkább a gyereknek. Sőt! Vannak azonban helyzetek – például utazás alkalmával – amikor jól jön egy-két kiváló hangos mese...

Szalóki Ági – Körforgás

Családi zenés könyv, amely tökéletes társa lehet gyereknek és felnőttnek is. A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre. A dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A dalok szövege ismerős élethelyzetekről szól (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de előkerülnek olyan témakörök is, mint a szerelem, a születés és a család. Plusz a verseket Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, az illusztrációkat pedig Kiskovács Eszter készítette.
(Kolibri, Tom-Tom)

Papa Esti Meséi hangoskönyv – mesélő Peller Mariann

Egy igazán szerethető hangos könyv. Peller Mariann sokszínű előadásmódjával elrepíti a gyerekeket egy képzelt mesebeli világba. A történetek szereplői, egy kivétellel valós állatok emberi lélekkel felruházva. A mesélő szemén keresztül jósággal, hősiességgel, bátorsággal, nem ritkán humorral mutatja be a kerek erdőbeli kalandokat. A kedves öreg erdész összes lakótársa, akik a kerek erdőben laknak, mind-mind szereplői a mesének. Nincs benne harc, ellenségeskedés, ármány és cselszövés, de van benne oktató jellegű történet a barátságról és az összefogásról. Rezső a hős és furcsa hóember kalandjai – tapasztalatból mondjuk – teljesen lekötik egy nagyobbacska óvodás gyerek figyelmét és fantáziáját.
(HungaroSound)

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Tündérvándor

Farkasházi Réka szinte missziójának tekinti a kortárs gyerekversirodalom népszerűsítését. Zenekarával évek óta járja az országot és viszi el kicsiknek és nagyoknak a zene és a versek szeretetét. A Tündérvándor című albumon Réka egy elkóborolt tündér keresésére indul társaival. Útközben találkoznak egy Varázsnagymamával, egy nyugdíjas Sárkánnyal, megismerhetik Csöpp Katát a tengerek lányát. A képzelet szárnyain eljutunk a cirkuszba, az állatkertbe és egy varázslatos boltba, ahol mindenki megtalálja, amire vágyik.
Tehetséges muzsikusok, magával ragadó, gyermekek számára könnyen befogadható dallamok, kortárs gyermekversek, a zenei stílusok kavalkádja jellemzi albumot.
(Tom-Tom)