Látogass el a város legszínesebb vásárába!

2014. december 12.
1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban.

December 23-ig valódi vásári forgataggá alakul át a Gozsdu Élményudvar. Ám nem az egyéb helyszínekről már unásig ismert szőttes-cserépedényes-kürtőskalácsos ünnepi hetek köszönnek vissza! A Gozsdu ünnepi élményudvar új színfolt és alternative, persze agyományteremtő szándékkal.

Gouba és Gozsdu Antik Market – ismerősen cseng? A már jól bevált design és antik piac adja ugyanis a vásár gerincét. A savát borsát pedig a standok közt minden második nap feltűnő zsonglőrök, a naponta pózoló szoboremberek és a színes programkínálat. Lássuk csak: Király Viktor, Elvis Ed Phillips tomácsolásában, Animal Cannibals, Pink Floyd az NKR Band által, Los Latinos, Hanuka Fourtissimo Jazz Orchestra, MC DC, Golgota Gospel Kórus, a zárónap estéjén pedig az X-faktor győztese és nagy kacagás a stand up comedy hazai gyöngyszemeivel, Szép Bencével és Szente Veres Adriennel. Kezdés este 7-kor.

A vasárnap aztán a gyerekeké: délutánonként a Hahó együttes lép fel a Madách-sétány felőli bejáratnál felállított színpadon. Esetleg egy-két óra a Gipszkorszaknál? A gyerekek itt gipszből készíthetnek kedvükre való szobrot, saját ízlés szerint megfestve. Gyertyagyújtással köszöntik a fény ünnepét, a Hanukát itt a pesti zsidónegyed legközepén. És ha már fény, sosem látott hosszúságú égősort tekernek a Gozsdu közepén álló 6 méteres karácsonyfára.

Sajnos azonban karácsonykor vannak sokan, akiknek nem jut a fa alá ajándék, lehet, hogy fa sem. Az ő ünnepüket igyekszik a Baptista Szeretetszolgálat fényesebbé tenni Cipősdoboz akciójával hét napon át.

Miért is ne költenénk el ráérősen egy jó reggelit mondjuk a Spílerben, vagy a Mamma Miában, csak hogy párat említsünk az udvar megannyi, reggelit is kínáló vendéglátóhelyéből. A vásár egyik különlegességét pont a vendéglátóhelyek adják. Míg egyéb vásárokon az árusokra szerveznek vendéglátást, addig a Gozsdu ünnepi forgatagában a fordítottja igaz: tarka és színvonalas étel-ital kínálatra jön egy rendhagyó esemény. Ezt felismerve az éttermek maguk is kitelepülnek portáljaik elé egy-két vendégmarasztaló ínyencségükkel. Persze jut hely az elmaradhatatlan forralt bornak is, melyet egyes napokon 1915-ös árakon kínálnak, ezzel megidézve a hely megnyitásának ünnepi szellemét.

Forrás: Just Creative