Színházba hívunk

2015. január 15.
A Baal és akezdetvége után Kovács D. Dániel újabb rendezését, A heilbronni Katicát mutatják be január 17-én a Szputnyik Hajózási Társaság színészeivel.

Heinrich von Kleist darabja, ha csak néhány szóval szeretnénk jellemezni: kard, vér, szerelem, misztikum. Kleist története igazakról és hazugokról, egy olyan világban, ahol ember legyen a talpán, aki szétválasztja ezeket. De a világ mellett párhuzamosan fut az álmok valósága, és lázálmaink közelebb hozhatnak a tisztánlátáshoz, csak figyelni kell.

„Leástunk a történet magjáig, ahol az emberi lélek olyan fénytörésben mutatja a legigazabb szerelmet is, hogy csak pironkodni tudunk, ha összehasonlítjuk a gyermekkor lovagmeséivel. Igen, vannak lovagok, kardok, tűzvész, ármány, sőt a természetfeletti is jócskán képviselteti magát, mégis tisztátalan vágyaink körül forognak az események, mint bolygók a nap körül. Egy kivétellel: a fegyverkovács lányának konok, gyermeki meggyőződése, vegytiszta szeretete más szférát sejtet. Arról mesélünk, ami a két szféra ütközésekor történik” – mondja a rendező, Kovács D. Dániel.

A darabban Hajduk Károlyt, Pető Katát, Kurta Nikét és Jankovics Pétert is láthatjuk. A Szputnyik Hajózási Társaság új bemutatóját a Jurányi Színháztermében mutatják be.

További előadás: január 18. 19 óra

Fotók: Dömölky Dániel