Ma indul a díjnyertes sorozat, a Fargo itthon

2015. január 28.
A 2014 legjobb minisorozatának választott Fargo vetítésével indítja az évet az AMC. A 3 Emmy- és 2 Golden Globe-díjjal jutalmazott bűnügyi történet és fekete komédia főszerepében Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman és Colin Hanks.

A Fargo című sorozat a Coen-testvérek azonos című, 2 Oscar-díjjal jutalmazott filmjének televíziós adaptációja, de a film ismerete nem szükséges a sorozathoz, hiszen a történet, a bűntett és maguk a szereplők is újak. Az 1996-os alkotás és a tv-sorozat között leginkább a havas kisvárosi hangulat és a karakterek jelentenek párhuzamot.

A főhős, Lorne Malvo szerepében Billy Bob Thorntont láthatjuk, akinek a sorozat máris hozott egy Golden Globe-díjat. Egy rendkívül titokzatos és furcsa modorú idegent alakít, aki káosz hagy maga után és drámai lavinát indít el, ahogy átutazik a minnesotai kisvároson. A sorozat további szereplői a Sherlock című sorozatból ismert Martin Freeman a tutyimutyi helyi biztosítási ügynök szerepében, a rendőrtisztet Tom Hanks fia, Colin Hanks alakítja (a lenti képen), a nyomozónőt pedig egy fiatal tehetség, Allison Tolman kelti életre.

A Fargo január 28-tól, szerda esténként kerül képernyőre.