Mi már olvastuk: Herczeg Ágnes-Pánczél Andrea – Borról neked

2015. február 06.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked

Az első mondat: „Egy meleg nyári estén, a Bazilika előtt isteni rozéfröccsöt kortyolgatva döntöttük el, hogy megírjuk ezt a könyvet.”

A történet: A könyv borbiblia, a magyar és külföldi borválasztékról és a borfogyasztás legfontosabb tudnivalóiról. Hasznos információkat nyújt mindazoknak, akik érdeklődnek a borok és pezsgők iránt. A hazai és külföldi borrégiók mellett megismerhetjük a szőlőmagolaj titkát, a fröccs divatot, és az is kiderül, hogyan érdemes borokat és ételeket párosítani. A könyv elsősorban azoknak szól, akik érdeklődnek a borok és pezsgők iránt.

Az erőssége: Egyszerűen, közérthetően és szórakoztatóan ír, könnyed eleganciával mutatja be a borkultúra alapjait. Csajoktól csajoknak. Közvetlen, trendi stílusa miatt még inkább szerethető. Aki eddig nem volt nagy borrajongó, ezután biztosan kedvet kap, és azonnal nekiáll a kóstolgatásnak. Érdekes, új információkat tudhatunk meg a borokról, és segítségével kicsit könnyebben igazodunk majd el a borok és a borokkal kapcsolatos fogalmak világában, is. Nem fogjuk többé úgy érezni egy borlapot szemlélve, hogy egy kukkot sem értünk az egészből. Ami pedig a könyv plusz érdeme: olyan megkapóan mutatja be a magyar szőlővidékeket és a neves magyar borkészítőket, hogy nemcsak büszkék leszünk kis hazánkra, de kedvünk támad felkerekedni és sorra végiglátogatni azokat.

Az írókról: Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus, több mint 14 éve foglalkozik borokkal. Pánczél Andrea a televíziónál dolgozott riporterként és szerkesztő műsorvezetőként. Hét éve borászkodik a badacsonyi borvidéken.

Hol, mikor olvasd: Bárhová magaddal viheted, mert könnyen belefér egy kis táskába, de még akár a mellényzsebedbe is. Abban az esetben, ha otthon elnyújtózva a kanapén vennéd kezedbe, készítsd be magadnak előre egy üveg bort. Mert biztos, hogy olvasás közben megkívánsz majd egy pohárral (egy szelet sajttal kísérve). Cheers!

Ár: 2990Ft, Libri Kiadó