A Góbi Rita Társulat a Mindenütt nő sorozaton

2015. március 04.
Március 6-án a Mindenütt nő rendezvénysorozaton látható a Góbi Rita Társulat Ne hisztizz! című darabja. Góbi Rita kortárs táncos és Szegő Dávid dobos különleges találkozásának egy szokatlan, de annál izgalmasabb előadás az eredménye.

Góbi Rita és Szegő Dávid duójában a látszólag két egymáshoz – fizikailag – nem érő műfaj, a tánc és a hangszeres játék érintkezik. „Ez a mindenkori jelenben történik: ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel közönségünkre is –, ahol és amikor!”

Góbi Rita Társulata 2006 óta van jelen a kortárs tánc, a performance és a színház világában. Az alapító és koreográfus Góbi Rita a szerbiai Újvidéken született, ahol első tánctanulmányait kezdte, majd a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát, mint táncművész, koreográfus, táncpedagógus. Pályájára nagy hatással volt, hogy tagja lehetett a Pécsi Balettnek és az Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ösztöndíjasa is volt. Szabadúszó táncművészként dolgozott Bozsik Yvette, Szabó Réka, Pataky Klára, a Természetes Vészek Kollektíva és az Andaxínház előadásaiban.

Az előadás a Mindenütt nő előadássorozat részeként jelenik meg a Bethlen téri Színházban március 6-án 19.30 órakor.

Ne hisztizz! / Don’t fuss! from Gobi on Vimeo.