Vicces, királykisasszony?!? ősbemutatóra készül a Manna

2015. március 16.
Elkezdődtek a Vicces, királykisasszony?!? próbái a Váci Dunakanyar Színházban - a Szabó Borbála meséje alapján készülő humorelméleti mesejátékot Bereczki Csilla rendezi. Az előadás premierje március 19-én lesz, április közepétől pedig a budapesti Dumaszínházban is látható lesz.

A MANNA, a Váci Dunakanyar Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Dumaszínház közös előadásaként készülő Vicces, királykisasszony?!? próbái megkezdődtek Vácott. Szabó Borbála új gyerekdarabot írt, melynek főszereplője Ildikó királykisasszony, aki – mivel nagyon szereti a humort – elhatározza, hogy csakis olyan férfihoz megy feleségül, aki képes őt megnevettetni. Az udvar felhívására tódulnak is a király-jelöltek meghallgatásra, hogy viccesebbnél viccesebb műsorukkal próbálják meg meghódítani a királylány szívét. A királykisasszonynak azonban egyik produkció sem nyeri el tetszését, mindegyik előadást erőltetettnek, vagy éppen unalmasnak találja – a sikertelen kérőket pedig sorra lefejezik az udvarban. A nevetés így hamar sírásba fordul át, s az országból szép lassan kipusztul a humor is. Vagy talán még időben rájön a királylány, hogy kit is szeret valójában?

Szabó Borbála meséjének feldolgozása ősbemutató lesz, amelyet Bereczki Csilla rendezésében március 19-től láthatunk a Váci Dunakanyar Színházban. Az előadás címszerepét Kiss Diána Magdolna alakítja, az udvarhölgyek szerepében Enyedi Éva és Gergely Katalin, a kérők sorát pedig: Herczeg Tamás, Horváth Virgil, Csémy Balázs, Widder Kristóf, Kardos Róbert, Végh Zsolt és Dévai Balázs adja.

Az elsősorban kisiskolásoknak szóló zenés, humorelméleti meseelőadás a frappáns, szórakoztató humora miatt a felnőtteknek is felhőtlen szórakozást ígér.

A Vicces, királykisasszony?!? további előadásai Vácon március 22. 11:00; március 30. 10:00 ; március 31. 10:00; április 13. 14:00; április 15. 14:00.

A budapesti premier április 18-án lesz délelőtt 10 órakor a Dumaszínházban, a Corvin sétányon.