A világ legnagyobb zenekari tehetségkutatója Magyarországon: Hard Rock Rising

2015. április 03.
A budapesti Hard Rock Cafe harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő Hard Rock Rising - Global Battle of the Bands nevű tehetségkutatóhoz. Ismerd meg az elődöntőbe jutott, hat magyar zenekart.

Áprilisban megismerhetjük azt a hat zenekart, akik a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe jutottak. A versenyt még januárban hirdették meg, amelyre maximum öt fős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást. Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com oldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja szerezte.

A bandákat a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon keresztül egy kattintással. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz, azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt szereplőt pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, az eredetiség, valamint a közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján.

Az elődöntőkön a zenekarok kettesével állnak a közönség elé, egy-egy 30-45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. A három tagú zsűri (Dorogi Péter, az Intim Torna Illegálból, Czutor Zoltán és a Sziget Kft. vezető programszervezője, Muraközy Péter) összhangzás, eredetiség és énektudás alapján ad pontokat a zenekaroknak, de értékeli a közönségvonzó képességet, valamint a rajongótábor és a zenekar közösségi médiában mutatott aktivitását is. A nyertes ezer dollárral és egy barcelonai utazással lesz gazdagabb, amelynek keretében felléphet a nemzetközi Hard Rock Rising fesztiválon Barcelonában, több mint 60 000 néző előtt.

Ha kíváncsi vagy a zenekarokra, április 8-án, 15-én és 22-én (szerda esténként 20 órától) meghallgathatok őket a Hard Rock Cafében. A belépés ingyenes. A döntő április 29-én lesz.

A hat legjobban szereplő zenekar:

Vörös Kaktusz

Satisfiction

Junkie Jack Flash

The Pills

The Winter Totem

Indian Joe Band