A világ legnagyobb zenekari tehetségkutatója Magyarországon: Hard Rock Rising

2015. április 03. |

A budapesti Hard Rock Cafe harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő Hard Rock Rising - Global Battle of the Bands nevű tehetségkutatóhoz. Ismerd meg az elődöntőbe jutott, hat magyar zenekart.

Áprilisban megismerhetjük azt a hat zenekart, akik a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe jutottak. A versenyt még januárban hirdették meg, amelyre maximum öt fős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást. Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com oldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja szerezte.

A bandákat a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon keresztül egy kattintással. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz, azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt szereplőt pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, az eredetiség, valamint a közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján.

Az elődöntőkön a zenekarok kettesével állnak a közönség elé, egy-egy 30-45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. A három tagú zsűri (Dorogi Péter, az Intim Torna Illegálból, Czutor Zoltán és a Sziget Kft. vezető programszervezője, Muraközy Péter) összhangzás, eredetiség és énektudás alapján ad pontokat a zenekaroknak, de értékeli a közönségvonzó képességet, valamint a rajongótábor és a zenekar közösségi médiában mutatott aktivitását is. A nyertes ezer dollárral és egy barcelonai utazással lesz gazdagabb, amelynek keretében felléphet a nemzetközi Hard Rock Rising fesztiválon Barcelonában, több mint 60 000 néző előtt.

Ha kíváncsi vagy a zenekarokra, április 8-án, 15-én és 22-én (szerda esténként 20 órától) meghallgathatok őket a Hard Rock Cafében. A belépés ingyenes. A döntő április 29-én lesz.

A hat legjobban szereplő zenekar:

Vörös Kaktusz

Satisfiction

Junkie Jack Flash

The Pills

The Winter Totem

Indian Joe Band

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari Nemzet Színésze

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari