Premier a Föld-napján: Lámpagyújtogatók

2015. április 22.
Április 22-én, a Föld-napján indul útjára Százados Miklós kultúr sci-fije, a Lámpagyújtogatók. A filmet az alkotók egy rakétába építve kívánják feljuttatni a világűrbe. Ha az emberi létről egyetlen mindent összegző filmet szeretnél látni, akkor ez legyen az.

Nemrégiben rádiójelek érkeztek az Androméda-ködből. Válaszul pedig Dr. Százados Miklós rendezésében 42 ismert és elismert honfitársunk fogalmazta meg közel két órában azokat a mindenki számára fontos vezérgondolatokat, amelyek mentén mi emberek az életünket éljük és megéljük. A Lámpagyújtogatók a valaha készített legszövevényesebb és legmélyebb mélyinterjú füzér; formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas filmszerű kerettörténettel.

Április 22-én 19 órakor felbocsájtják az emberiség első filmes üzenetét egy távoli galaxis idegen civilizációja felé. A Cinema City Magyarország, a WestEnd City Center és a Ustream jóvoltából a WestEnd ad helyet annak a nagyszabású ingyenes eseménynek, amely során útjára indítják az emberiség űrüzenetét. Az ősbemutatóra meghívást kaptak a film főszereplői is, közülük az est során szóbeli és képes űrüzenetekkel, dalokkal, hihetetlen igaz történetekkel és mesékkel, illetve a magyar holdjáróval, a Pulival sokan színpadra is lépnek. A szervezők számítanak a közönség aktív részvételére is. A film bemutatója előtti premier eseményt az ORIGO és a partnerként jelentkező portálok és felületek élő adásban közvetítik. A film ezt követően aznap a mozikban tekinthető meg.

A film impozáns szereplőgárdájának minden tagja első kérésre azonnal csatlakozott a különleges küldetéshez: Almár Iván – csillagász, Ábrahám Péter – MTA CSFK főigazgató, Argyelán Krisztina – műsorvezető, Berg Judit – író, Besenyei Péter – műrepülő versenyző, Boldogkői Zsolt – SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet, intézetvezető professzor, Dombóvári István – humorista, Erdei Zsolt – ökölvívó, Fehér Gyula – a Ustream társalapítója és technológiai igazgatója, Fejes Tamás – a Tankcsapda dobosa, Fluor Tomi – zenész, Harcsa Veronika – jazz énekes, Illényi Katica – hegedűművész, Jordán Adél – színész, Kammerer Zoltán – olimpiai bajnok kajakozó, Kamarás Iván – színész, Karafiáth Orsolya – író, Katus Attila – életmód tanácsadó, Kiss Tibor – a Quimby frontembere, festőművész, Kovácsovics Fruzsina – zenész, Kozma Orsi – énekes, Kulifai Tamás – világbajnok kajakozó, Laár András – a KFT frontembere, humorista, Lackfi János – költő, Leskovics Gábor – a Pál Utcai Fiúk frontembere, Lovasi András – a Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontembere, Lubics Szilvi – ultrafutó, Lukács László – a Tankcsapda frontembere, Növényi Norbert – sportoló, Péterfy Bori – színész, énekes, Qka MC – Animal Cannibals, Rakonczay Gábor – hajós, Rátgéber László – kosárlabda edző, Ricsi Pi – Animal Cannibals, Sidlovics Gábor – a Tankcsapda gitárosa, Szakos Krisztián – zeneszerző-producer, Szentpéteri József – természetfotós, Takáts Eszter – zenész, Tari Annamária – pszichológus, Török Gábor – politológus, Vida Ágnes – babapszichológus.

Facebook/Lampagyujtogatok