Mi már olvastuk: Bauer Barbara – Vakrepülés

2015. május 22.
Minden pénteken olyan könyvekről írunk nektek, amelyeket mi már olvastunk, szerettünk és jó szívvel ajánlunk.

Bauer Barbara – Vakrepülés

Az első mondat: „Zuhanok! Vagy álmodom…?”

A történet: Egy álmokkal, vágyakkal és a megfelelni akarással küszködő életút tükröződése, amely csak nagyon lassan, kisebb-nagyobb tragédiákkal tarkítva éri el valódi értelmét. A történetben egy olaszországi, angyalian tehetséges vak zongorista lány és egy békéscsabai, önmagát kereső, magyar patikus lány élete fonódik össze – láthatatlan szálakkal. Julietta mindennapjait a hangszerek szövik át, igazi boldogságát a zene hangjai és a szeretet jelentik. Réka a fellegekbe vágyik és repülni tanul, ám egy váratlan baleset hirtelen a szárnyait szegi. A meglepetésszerű események mindkettőjük sorsát új irányba terelik. Ezek a történések arra tanítanak, hogy az életben meg kell tanulni a saját utunkat járni, különben újra és újra „belehalhatunk”.

Az erőssége: Az első sortól az utolsóig magával ragad. Érzékletesen megfogalmazott, szemléletes tájleírásokkal, elgondolkodtató párbeszédekkel, szerethető karakterekkel teletűzdelt regény. A könnyen olvasható, rövid és érdekes fejezetek sorai között az olvasó is elgondolkodik. Vajon a helyemen vagyok? Jól érzem magam a bőrömben? Miként éljem az életemet? Van-e sorsfeladatom? Tologatom-e magam előtt a boldogság lehetőségét? Valóban meghozza a megoldást, ha elengedjük a kérdést?

Az íróról: Imád repülni, mintegy hatezer órát töltött a levegőben. Talán ezért sem meglepő, hogy eddig megjelent négy regényének fő gerincét a repülés adja. Bauer Barbara a „szárnyalás” mellett két diplomát szerzett, sokat utazott, alapított egy kisebb televíziót, anyuka és feleség lett, de közben mindig szakított időt a szenvedélyére: az írásra.

Hol, mikor olvasd: Bátran állíthatom, hogy bárhol és bármikor. Mélyenszántó és elgondolkodtató üzenete miatt azonban egy-egy meghatározó fejezet után érdemes időt hagyni magunknak az elmélkedésre. Legjobb talán mégis a kertben, teraszon, parkban ülve olvasni, közben magunkba szívva a napsugarak gyógyító, boldogító és mámorító hatását. A kettőt keresztezve garantáltak a pozitív, előremutató gondolatok.

Jaffa Kiadó, 2940 Ft