Indul a Gyerek Sziget

2015. június 03. |
Central Médiacsoport Zrt.

Manók, artisták, környezetvédők, felfedezők és álmodozók, kicsik és nagyok - irány a Hajógyári-sziget, egész júniusban!

Idén is ingyenes programsorozattal várja a gyerekeket, szülőket a Generali Gyerek Sziget június 6. és 28. között a Hajógyári-szigeten. Halász Judit, Kolompos, Alma, Gryllus és egyéb nagyszínpadi koncertek mellett lesznek kézműves foglalkozások, cirkusztanoda, Manóvilág, felfedezőtúra, Rippel Mozgásművészeti Akadémia és még sok más érdekes program.

A nagyszínpadon lesznek még néptáncbemutatók, gyerekopera előadás, sporttáncbemutatók és természetesen báb- és színházi előadások. A Poronty Cirkuszban nem csak nézőként, hanem ha van kedvük a kicsiknek, akár bohócként is részt vehetnek, ugyanitt a Béla Műhely zenészeinek köszönhetően különleges, egyedi hangszerekkel is megismerkedhetnek és együtt is zenélhetnek velük.

A Bohóc Erdőben titkokat tudhatnak meg a kíváncsi gyerekek a bohóctermészet rejtelmeiről. Aki szeret fa odvában bújócskázni, víz hűsében kúszni-mászni, egészen puha köveken ugrándozni, bálnát és tátott szájú oroszlánt etetni – önmagunkkal – az jöjjön és kukkantson be hozzájuk. A Bohóclakás vendégei megkóstolhatják a legfinomabb kendőlevest, kipróbálhatják a legrugalmasabb hasra-ejtő-ajtót, elolvashatják a leggyorsabban repülő mesekönyvet, fényképezkedhetnek a leglágyabban dülöngélő cirkuszfal előtt, és labdával dobhatják a kottavonalakra a bohóczenebona dallamát.

A Gyerek Paradicsomban a természetet és élővilágot bemutató múzeumok szakképzett munkatársai mutatnak izgalmas, állati különlegességeket és folytatnak világot megváltó nagy beszélgetéseket a gyerekekkel. Környezeti nevelőktől hallhatnak, láthatnak olyan állati és növényi érdekességeket, amelyektől biztosan még jobban kitárul a világ. Mindennapi, mégis különleges látvány és programok várják a gyerekeket és szüleiket a „kofatéren”, ahol illatos fűszerekkel, színes, ízes friss gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet ismerkedni, piacosat és sokféle érdekes játékot játszani.

Idén a múzeumi programok is a környezeti neveléshez kapcsolódnak, persze izgalmas, kreatív módon tudatosítják majd a szakemberek, mekkora kincs és érték a természet és mekkora a felelősségünk annak megóvásában. Kiköltözik majd a Csodák Palotája is és lehetőség lesz Véradásra is.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Ismerd meg hazánkat magyar zenekarokkal magyar zene

Ismerd meg hazánkat magyar zenekarokkal

Környezettudatos dalt készített a Follow The Flow dal

Környezettudatos dalt készített a Follow The Flow

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája “himnuszát” dal

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája “himnuszát”

Vitanovics Dusán – Tiszta szívvel film

Vitanovics Dusán – Tiszta szívvel