Kálibuli 2.0: gasztronómia és társadalmi felelősségvállalás

2015. június 11.
Finom ételek, jó borok, a társadalmi felelősségvállalás témáját körüljáró előadások és persze óriási esti buli - ezt vár ránk, ha a június 27-én a Káli medencét, vagyis a Kálibulit választjuk programhelyszínül.

Laposa Bence, borász

Az Északipart magazin szervezésében a 3 legjobb étterem (Káli Art Inn, Kővirág, MiAKő), 10 kitűnő borászat (helyi házigazdák: Káli Kövek és Pálffy Pincészet), és olyan előadók, mint Varró Dani, Mautner Zsófi, Makk Károly, Praznovszky Mihály, Konrád György, Baló György, Závada Pál és még sokan mások színesítik a Káli-medencét június utolsó hétvégéjén, rengeteg izgalmas programot ígérve viszonylag kis, de meseszép területen belül.

Herczeg Ágnes borszakértő szintén közreműködik

A programok délelőtt kezdődnek, a gyerekeknek bodzaszörppartival és traktorramászással, a felnőtteknek előadásokkal, valamint bor- és gourmet kóstolókkal. Az éttermek speciális 3 fogásos degusztációs menüvel készülnek, az idei menü még titkos, de addig is következzen hangulatfokozóként a tavalyi:

Káli Art Inn:
Ibolya krémleves
Burgonya nudli bárány raguval vagy medvehagyma pestóval és
kecskesajttal
Bodzakrémes sütemény

Kővirág:
Hideg uborkaleves/ kecskesajt
Mangalica tarja/ zöldséges kusz-kusz
Meggyes-mandulás pite/citromos hab

Mi A Kő:
Sárgabarack krémleves
Malac csülök hagymás péknéburgonyával és kovászos uborkával
Káli Zserbó

A kóstolójegyet vásárlók kipróbálhatják mindhárom étterem kínálatát, és a borászatok legszebb tételeit. Aki pedig még tud mozogni, azt várja este a koncert a Káli Kapocs udvarán Mindszentkállán, ahol Little G. Weevil, aztán a Budapest Bár és Bangó Margit garantálja a hatalmas hangulatot.

Hozzáadott érték

A Kálibuli szervezői szeretnének kicsit többet is adni vendégeinek, mint a finom ételek és jó borok. A rendezvényen előadók között lesz Bojár Gábor, aki az üzleti etikáról, Lakatos Zsófi a CSR (társadalmi felelősségvállalás) egyéni lehetőségeiről fog beszélni, L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy alapítvány és a Nyomorszéle blog képviseletében pedig arról, hogy milyen körülmények között élnek azok, akik nem a Káli-medencébe járnak ebédelni, és mit tehetnek az utóbbiak azért, hogy előbbiek több lehetőséget kapjanak egy teljesebb életet élni. Külön szerethető vonása a rendezvények, hogy a Kálibuli bevételének egy részét is az Alapítvány javára fordítják.

További részleteket a rendezvény oldalán és a Facebook-eseménye, azaz itt találsz!