A Cannes-i nagydíjas film operatőrével forgatott a Zagar

2015. június 17.
A Zagar neve  nem először merül fel filmes vonatkozásban, gondoljunk csak a Szezon című film közkedvelt betétdalára, az Eastern Sugarra. A legújabb klipjük azonban – melyben Kama (Mary Popkids) vendégszerepel – rögtön két szálon is kapcsolódik a filmekhez. Egyrészről a dal „Az éjszakám a nappalod" című mozi betétdala lesz, másrészt a klip operatőre az az Erdély Mátyás, aki az idei cannes-i filmfesztivál nagydíjas filmje, a Saul fia operatőre volt.

„Erdély Matyi vitathatatlanul az egyik legtehetségesebb magyar operatőr, aki az Artic Monkeystól a Foalsig több külföldi klipet is forgatott már, de magyart még soha – meséli Turán Eszter, a klip gyártásáért felelős Moviebar Productions producere. – Korábban is dolgoztunk már együtt, de most Miki 357 rendező barátom kért meg, hogy segítsek a klip létrejöttében, így közösen kértük fel Matyit. A Saul fiának cannes-i fogadtatása miatt kicsit át is kellett szerveznünk a klipforgatást.”

A közös munka gondolata a Zagar és Kama között már egy éve érlelődött. „Kamával a tavalyi VOLT fesztiválon, a Random Tripen játszottunk együtt. A koncert után megbeszéltük,  jó lenne, ha majd egy ponton összehoznánk egy közös dolgot. Amikor elkezdtem írni Az éjszakám a nappalod című film zenéjét, egy házibuli jelenethez készült számnál jutott eszembe, hogy ez jól állna neki. Átküldtem az alapot, amit pár napon belül egy jó kis énekdallammal küldött vissza. Tulajdonképpen nem is találkoztunk, úgy készült el a Sleepwalking” – meséli Zságer Balázs.

A Zagar nyári fesztiválturnéjának több állomásán is vendégszerepel majd Kama, így többek között a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon is.

A videó szomorú aktualitása, hogy a főszereplő Kovácsy Tibor, a Magyar Narancs újságírója és a Tilos Rádió legendás műsorvezetője a napokban hunyt el. A zenekar az ő emlékének tiszteleg a klippel.