Oscar-díjassal indítja a Múzeumok Éjszakáját a Ludwig Múzeum

2015. június 18. |

A múzeumi fesztivál hétvégéjén záró, Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállítás mellett, ahol az Oscar-díjas, magyar származású operatőrrel is találkozhatunk, számos izgalmas programmal várja az éjszakai kalandozásra vágyókat a Ludwig Múzeum június 20-án.

Az áprilisban nyílt, és hatalmas érdeklődés mellett zajló, Zsigmond Vilmos fotóművészeti munkásságát először bemutató tárlat június 21-éig látogatható. Ebből az alkalomból az Egyesült Államokban élő operatőr a Múzeumok Éjszakáján 17 órakor tart dedikálással egybekötött közönségtalálkozót a múzeum első emeleti kiállítóterében. Ezt követően 18 órakor Puzsér Róbert filmkritikussal, 20 órakor Ritter Doron fotóművész-operatőrrel járhatjuk körbe a kiállítást, aki ezt követően a kiállítás kurátorával, Tomas Opitz-cal beszélget.

A nemrég nyílt, a Ludwig Múzeum orosz és ex-szovjet anyagából válogató Vörös Horizont című kiállításban a Vostock című orosz tematikájú rádióműsor házigazdái, Faludi Julianna és Kemény Vagyim szociológusok tartanak teázással egybekötött tárlatvezetést, ezt követően a Nemzeti Filharmonikusok adnak kamarakoncertet, illetve a kiállítótérben megtekinthető az Assza című, ma már kultikus szovjet-orosz filmalkotás is.

Zenei programokban sem lesz hiány a rendezvényen, hiszen a Ludwig 25 – A kortárs gyűjtemény című gyűjteményi kiállításban 22 órától a debütáló lemezével nemrég jelentkező, kortárs jazz-funkot játszó budapesti klubzenekar, az Amoeba ad koncertet, míg a teraszon 21 órától az Irie Maffiából ismert Élő Márton és a Magyarországon élő, ghánai MC, M3nsa új elektronikus világzenei projektje, a RedRed mutatkozik be. A földszinti Átriumban egész éjjel szól a Müpa Jazz Lounge programja: az Enyedi Sugárka Jazz Tett, a Márkus Luca – Gányi Miklós Duó és a Birta Miki – Fonay Tibor Duó feat. Koós-Hutás Áron koncertjeit élvezheti a közönség.

Az első emeleti előadóteremben 21 és 22 órakor tekinthető meg Révész László László videóművész és a Karkade Company artista performansza, amely egy csetlő-botló budapesti nyomozó kalandjait mutatja be zene és zörejek, képek és mozgás segítségével.

A hajnal egy óráig tartó programban – amely a belvárosból múzeumi buszjárattal is megközelíthető – természetesen izgalmas játékok, fotóművészeti alkotóműhely, olvasósarok, kvízjátékok és egyéb művészeti programok is helyet kapnak, amelyek között minden korosztály kedvére válogathat.

Részletes programért kattints ide!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

A magány fájdalmáról énekel Kulka János dal

A magány fájdalmáról énekel Kulka János