Gyógyító zene Balatonfüreden

2015. július 31.
A tavalyi koncert sikerén felbuzdulva ismét megrendezésre kerül Balatonfüreden a Zene Gyógyító Ereje elnevezésű nemzetközi zenei fesztivál, ahol a családok együtt élvezhetik a koncerteket, hiszen minden korosztály megtalálhatja majd azt a stílust, amelyet a magáénak érez.

Idén többek között olyan előadók lépnek fel a kezdeményezés jegyében, mint a Kerekes Aladár Band, az Ausztráliából érkező Steve Dankó, Farkasházi Réka, Tommy Steel and the Gents, a Korál, Takács Nikolas vagy Tóth Gabi. A két napon át tartó rendezvénysorozaton minden zenei stílus képviseli magát jeles előadókkal és teret ad olyan tehetségeknek, akik ilyen nagy közönség előtt nem sokszor lépnek fel: meghallgathatjuk a Vakok Szent Batthány László Gyermekotthon műsorát és a szlovákiai Mali Heligonkari együttes műsorát is.

A kétnapos fesztivál záró produkciója igazi nagy durranás, a LEVÉL című zenedarab magyarországi bemutatója lesz, amelyet nagyzenekari kísérettel, a legmodernebb látványtechnikával és a zenei utazáshoz forgatott filmbetétekkel, animációval élvezheti a közönség.

A zenemű hangszerelője, Balogh Sándor amellett, hogy a Zeneakadémia Fúvós Tanszékének az oktatója és profi harsonás, a népszerű Szimfonik live-sorozat hangszerelője is volt. Ez a mű is jól bizonyítja, hogy a Zene Gyógyító Ereje nemcsak egy sokszínű és világszínvonalú zenei produkció, hanem egy olyan kezdeményezés, ami áttöri a stílusbeli és földrajzi határokat egyaránt. Dr. Csorba József igazgató főorvos és Aczél Tamás előadóművész által elkészített komplex prevenciós program keretében a zene gyógyító erejét emeli ki, de a kezdeményezés még ennél is tovább mutat. Szeretnék megmutatni a közönségnek, hogy a minőségi élő zene máshoz nem hasonlítható élményt nyújt a család minden tagjának, amelyet együtt élhetnek át és ez szorosabbra fűzi a kapcsolatot köztük.