Így moziztunk nyáron

2015. szeptember 22.
2014-hez képest 15,5%-kal többen moziztak idén nyáron, melyből kiugró a július hónap volt, mikor a legforgalmasabb napon 57 814-en ragadtak popcornt, colát, és ültek be kedvenc filmjük vetítésére. A Minyonok mellé annyi popcornt és colát fogyasztottunk, ami egy balatoni kikötőt is megtöltene

Főként a régóta várt blockbustereknek köszönhetőek a kimagasló eredmények, illetve annak, hogy a nyár alatt 44 premier filmet tűztek műsorra a mozikban. Június és augusztus között az országos adatokat tekintve a legtöbben a Minyonokra voltak kíváncsiak. A sárga rosszaságok történetét eddig az összes magyar moziban majd 700 000 ember látta. A Cinema City mozijaiba ellátogató nézők 18%-a, vagyis majdnem minden ötödik ember e kedves karakterek kalandjait választotta nyári szórakozásául. A hálózat leglátogatottabb filmjeinek listáján második helyen a Jurassic World végzett, a harmadik legnézettebb film pedig Melissa Mccarthy vígjátéka, a Budapesten és Balatonon forgatott Kém volt.


(Fotó:Profimedia – Red Dot)

Emellett idén nyáron a fent említett filmek mellett olyan alkotásokat mutattak be, mint a Terminátor 5 – Genesys, a Mission Impossible új epizódja, a Titkos Nemzet, de remekül teljesített a Marvel legújabb produkciója a Hangya, mely a nyolcadik legnézettebb film lett a Cinema City nézőinek képzeletbeli top10-es listáján. Egyetlen európai filmként szerepel ebben a listában a tizedik helyen a Bazi nagy francia lagzik című francia alkotás.

Természetesen a kánikula idején sem maradhat el a popcorn és a cola. Előbbiből 1174 négyszemélyes felfújható gyerekmedencényit ropogtattak a mozirajongók, utóbbiból 404 hasonló méretű medencét megtöltő üdítőt szürcsöltek el a nézők. Tavalyhoz képest 25%-kal többen játszottak a hálózat CineMix 2.0 elnevezésű nyereményjátékán, összesen 585 000 mozirajongó, akik, ha egymás mellé állnának, a lánc a filmfesztiválról híres Karlovy Vary-ig érne.

A főváros leglátogatottabb mozija a Cinema City Aréna volt, a teljes hálózat látogatóinak 17%-a választotta egy IMAX és 22 termét, míg vidéken Győrben látogattak legtöbben a moziba, ez a hálózat összes látogatóinak 7%-a. Június és augusztus között legtöbben július 11-én, szombat látogattak a mozikba, ezen a napon vidéken és Budapesten 57 814-en gondolták úgy, hogy filmezéssel töltik a hétvégét, mely a tavalyi nyár legerősebb napjához képest több mint 10 000-rel magasabb.

„Az év vége még nagy sikerfilmeket tartogat, hiszen novemberben érkezik a Bond Spectre, majd az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. része, karácsonyi ajándékként pedig a 2015-ös év legjobban várt mozija, a Star Wars 7: Az ébredő erő, mely a magyar rajongók örömére a világpremierrel egy időben érkezik a hazai termekbe. Az ősz ezen filmek jegyelővételi lehetőségét is tartogatja, így érdemes a weboldalon, facebook és instagram oldalunkon tájékozódni” – mondta Buda Andrea a Cinema City PR – és marketing igazgatója. „A tökéletes mozis élmény érdekében szeptember második felétől indul a Cinema City Campona felújítása. A termekben szék- és burkolatcserét végeznek majd, a lobby és a mosdók design-ja is megújul. Még év vége előtt tervezzük a Cinema City Pécs moziban a szék- és burkolatok cseréjét, folytatva az ebben a moziban előzőekben megkezdett átalakítást” – tette hozzá Buda Andrea.