Koncertre hívunk: Cabaret Medrano

2015. szeptember 30.
Az idén 15 éves Cabaret Medrano legközelebbi koncertjét a Müpában adja egy különleges estén, szeptember 30-án, több művészeti ág képviselőivel karöltve. Az műsor címe „Kabaré", amelyhez a rendező, Marton László Távolodó nem is találhatott volna jobban illeszkedő zenekart, mint a már önmagában is eklektikus stílusú Cabaret Medranót.

A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Stílusuk három réteg: a magyar népzene, a klezmer és a balkáni zene ötvözete, vagyis három kultúra találkozásának metszéspontjában áll.

Az együttes Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt az ezredfordulón. Több daluk is szól ezekről a kultikus helyekről (pl. Szimpla Kert – Casablanca).
Tavaly jelent meg negyedik lemezük, azóta egyre több felkérést kapnak: játszottak az erdélyi Héttorony Fesztiválon, és nyárra illetve őszre is több helyre meghívásuk van (pl. Nemzeti Múzeum – Múzeumok Majálisa, Művészetek Palotája).

A jelenlegi tagság különböző zenei területekről érkezett. Van köztük – többek között – alternatív rock zenész, György Andrea, a klasszikus képzettségű hegedűs pedig időnkét hip-hop és folkzenekarokkal is fellép. Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szívesen játszanak együtt vendégzenészekkel is (pl. Gáspár Kálmán cimbalmossal vagy egyszer egy komplett szerb etno-jazz együttessel).

Szeptember 30-án a Művészetek Palotájában közreműködnek a Kabaré című esten olyan előadőművészek mellett, mint Szalóki Ági és zenekara, Darvas Ferenc, Szálinger Balázs, Recirquel Újcirkusz Társulat és a Boglart-Zadam Társulat,

Bővebb infó itt!