Új bemutató a Sanyi és Aranka Színházban

2015. október 11.
Az Amargant Társulat új, Összkomfort címmel készülő előadása október 12-én kerül bemutatásra a Sanyi és Aranka Színházban.

Az előadás premierje fontos esemény mind a társulat, mind a színház életében, ez lehet ugyanis a Sanyi és Aranka Színházban megalapult, fiatal művészeket egyesítő SASZ Alkotóműhely első hivatalos bemutatója. A társulat tagjai hónapokon keresztül dolgoztak együtt a darab szövegkönyvén, hogy John Osborne: Dühöngő ifjúság című műve nyomán, végül egy, a saját jelenükre reflektáló előadást hozhassanak létre.

ÖSSZKOMFORT

John Osborne: Dühöngő ifjúság c. drámája nyomán
Az Amargant Színház és a SASZ Alkotóműhely közös produkciója.

Babaház felnőtteknek. Lehet-e összkomfortban élni hárman, egy lepukkant, pesti albérlet poklának tornácán? Lehet-e boldogan élni, ha minden világmegváltó tervünk dacára tengődünk a húszas-harmincas éveink közepén, egzisztencia és kilátások nélkül? Lehet-e érvényesen élni egy társadalomban, ahol épp a fiatal generációnak nincs se tere, se energiája, és igazán kedve se a változtatásra?

Négy ember, önmaguk és egymás folytonos élveboncolásában.

Az előadás annak a társadalomnak tesz fel kérdéseket, amiben mi magunk is élünk, ahol mindannyian létre szeretnénk hozni a saját komfortzónánkat.

Az Amargant Színház új előadása egy különleges próbafolyamat eredménye, ahol a rendelkező próbákat egy kollektív írói folyamat előzte meg. A társulat tagjai az eredeti Osborne szövegből inspirálódva két hónap alatt egy teljesen új drámát hoztak létre, reflektálva a mai budapesti, húszas-harmincas generáció problémáira.

SZEREPLŐK

Kristóf – Fábián Szabolcs
Eszter – Móga Piroska
Máté – Ilyés Lénárd
Zita – Bognár Anita

Bemutató:
Sanyi és Aranka Színház
1093 Budapest, Mátyás utca 9.
2015. október 12. 19:30

További előadások:
2015. október 30. 19:30
2015. november 11., 18., és 24.