Kubai hangulat országszerte

2015. november 05.
A „Buena Vista" életérzés folytatódik. A kubai nép kedvenc zenekarának - Habana Social Club - előadói estje először Magyarországon!

Aki járt már Kubában, átélhette azt a páratlan életérzést, amit egy-egy helyi zenekar fellépése nyújt: felejthetetlen, semmihez sem hasonlítható, különleges élmény. A sok megpróbáltatáson átesett nép életösztöne – a rengeteg könny és fájdalom ellenére – töretlen, minden pillanatban az élet feltétlen szeretetét, a boldogság keresését hirdetik, a kubaiaknak a zene és a tánc jelentik az utat a boldogsághoz. Minden daluk az élet igaz története, olyan előadásmódban, amely minden nézőt magával ragad és elrepít a Karibi szigetre.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubaiak kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar 2016 elején egy 80 állomásos latin-amerikai turnéra indul, de előtte – 2015 őszén – Magyarországon koncertezik.

A HABANA SOCIAL CLUB a latin-amerikai sajtó szerint is, méltó utódja a Buena Vista Social Club-nak, legalább annyi fülbemászó slágerrel, mint elődje. A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club alapító tagjai közül páran már eltávoztak az élők sorából, a jelenleg 11 fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek is csatlakoztak az idősebb tagok mellé. Clemente Hechevarria és Rubén Gonzalezalapítók szerint: „A kubai nép életének állomásaihoz, emlékeikhez egy-egy dal kötődik, amelyek a világon mindenkihez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a mi bánatunkat és boldogságunkat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván tőlünk, előadóktól.”

A magyar koncertturné alatt, a különleges show nézőiként megtapasztalhatjuk a kubai életérzést: a HABANA SOCIAL CLUB dalai mellett számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozást is meghallgathatjuk. A zenei utazáson felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, Se que te amo…

Előadások:

November 5. – TATABÁNYA
November 6. – BUDAPEST
November 7. – BUDAPEST
November 8. – DUNAÚJVÁROS
November 10. – PÁPA
November 11. – NAGYKANIZSA
November 12. – KESZTHELY
November 13. – SZOMBATHELY
November 14. – SOPRON
November 15. – ZALAEGERSZEG
November 17. – GYÖNGYÖS
November 18. – MISKOLC
November 19. – DEBRECEN
November 20. – NYÍREGYHÁZA
November 21. – GYŐR
November 22. – EGER
November 23. – VESZPRÉM
November 24. – KAPOSVÁR
November 25. – SIÓFOK
November 26. – SZEKSZÁRD
November 27. – SZÁZHALOMBATTA
November 28. – KECSKEMÉT
November 29. – PÉCS
December 1. – BÉKÉSCSABA
December 2.  – SZOLNOK
December 3. – MOSONMAGYARÓVÁR
December 4. – VÁC
December 5. – SZÉKESFEHÉRVÁR
December 6. – CEGLÉD
December 8. – DECEMBER 12 – Szlovákia