Idén negyedszerre várja nézőit a Budapesti Zsidó Filmfesztivál

2015. november 17.
November 19-22. között a Művész moziban rendezik meg a IV. Budapesti Zsidó Filmfesztivált, amely a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait hozza Magyarországra az elmúlt évből.

A többek között London, San Francisco és Vancouver után Budapesten is megjelenő filmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidó kultúra rendkívül színes, és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról. A program összeállításánál döntő szempont volt mind a nemzetiségi, mind a műfaji sokszínűség.

Az idei év felhozatalában egyebek mellett német, amerikai, izraeli és lengyel filmek láthatóak. A fesztivál nyitófilmje a Félix és Meira című kanadai film, emellett a programban szerepel Robin Williams egyik utolsó filmje, a Brooklyn legmérgesebb embere, és látható lesz többek közt Kate Hudson, Mila Kunis és Peter Dinklage is. A filmfesztivál kísérőprogramjai között városi séták és beszélgetések szerepelnek; utóbbiakon az érdeklődők Heller Ágnessel, Gárdos Péterrel, Segal Viktorral, Nemes Jeles Lászlóval és Radnóti Sándorral találkozhatnak.

A teljes program a www.zsifi.org weboldalon elérhető, jegyek a Művész moziban és weboldalán vásárolhatók meg november 9-től.