Salsa koncert a Barrio Latino zenekarral

2015. december 14.
December 14-én nagyszabású koncertet ad hazánk első számú salsa nagyzenekara az Akvárium klubban. A rendhagyó formátumú eseményen a zenekar extra fúvósokkal és a TV2 The Voice című műsorából is ismert Gájer Bálinttal lép színpadra.

A Barrio Latino az első hazai timba zenekar, amely a hagyományos kubai zenét a jazz és funk elemeivel ötvözi. A csapat zenéjét egy szerencsés véletlen folytán fedezte fel a kétszeres Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus, így első kislemezük „Con Clave Y Tambó” címmel a kaliforniai kiadónál jelent meg 2013 őszén.

A dal rövid idő alatt bejárta az egész világot, Perutól Japánig több, mint ötven országban táncol a salsa közösség a magyar zenekar zenéjére. A nemzetközi siker egyik első jelei voltak, hogy a Youtube-on sorra kezdtek feltűnni olyan rajongói videók, amikben Barrio Latino dalokra táncolnak. A zenészek legnagyobb meglepetésére az egyik kubai szálloda, a Havannában található Capri is felhasználta a dalt reklámfilmjében.

A december 14-ei koncerten a zenekar a szokásos nyolc fős felállás helyett extra fúvósokkal és a TV2 The Voice című műsorából ismert Gájer Bálinttal lép színpadra.

Barrio Latino @ Akvárium klub
2015. december 14.