Magyar származású hollywoodi zeneszerző komponál a Feledi Projectnek

2016. január 15.
A Nemzeti Táncszínház szervezésében Rekviem címmel mutatja be új darabját a Feledi Project január 20-án a MOM Kulturális Központban, amelynek zenéjét Balázs Ádám, magyar származású, hollywoodi zeneszerző jegyzi.

A korábban hazai, illetve amerikai filmek és sorozatok zenéjét szerző Balázs Ádám először készít zenét magyar tánctársulatnak. A fiatal művész Hősök Útja című munkáját 2006-ban a New Yorki-i Carnegie Hallban is bemutatták.
„A Rekviem sajátos zenei világú, leginkább filmes, szimfonikus hatású táncelőadás lesz, megfűszerezve kortárs elektronikai effektekkel” – nyilatkozta Feledi János és Balázs Ádám.

Az előadás az élet és halál közti lebegés állapotát ragadja meg, letisztultan, áhítatosan, amely felvillantja az élet körforgását és megújulását. Az előadást a halál küszöbén álló ember szemszögéből látjuk, aki a halálra, mint egy új korszak kezdetére való felkészülésként visszatekint életére. Minden szép és keserű pillanata lepereg a szeme előtt.

Zűrös világban élünk, amik sejtetik a gyászt. Bármerre megyünk, zárt falak! Életünk egy nagy labirintus, útvesztő, melynek végén az elkerülhetetlen találkozás az ismeretlennel: a halállal. Ezzel a gondolattal nehéz szembenézni. Kötéltáncot járunk. Ahogy közeledünk a halálhoz, egyre erősebben húz a kötél, de elszakad. Ott lógunk a levegőben. Föld és ég között. Ez az állapot méltó atmoszférát kölcsönöz az emlékezésre.

Előadók, táncművészek: Horváth Zita (Badora Társulat), Nagy Emese, Wéninger Dalma, Csizmadia Tamás (Badora Társulat), Darabont Áron, Frigy Ádám
Fény: Stadler Ferenc
Díszlet, látvány: Minorics Krisztián
Zeneszerző: Balázs Ádám
Rendező-koreográfia: Feledi János

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Táncszínház, RNR Művészeti Ügynökség, Synetic Pharma Kft

Az előadás az RNR Művészeti Ügynökség és a Nemzeti Táncszínház közös előadása!

Fotó: Szigeti László