Mi már láttuk: Carol

2016. február 11.
A Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével készült romantikus dráma hat Oscar-jelölést zsebelt be... Mi is jó szívvel ajánljuk!

Carol egy nagyáruházban találkozik Therese-zel az ötvenes évek csillogó New Yorkjában, a karácsonyi készülődés pezsgésében. Todd Haynes pazar képekben elmesélt, kényes témájú filmjében nehezen megélhető szerelem szövődik két nyugtalan lelkű nő között. A válófélben lévő Carol monoton életének egyetlen célja a kislánya megszerzése, Therese pedig a húszévesek bizonytalanságától és kétségeitől szenved.

Az elérhetetlen és szigorú Cate Blanchett ismét bizonyítja, hogy utolérhetetlen a borderline személyiségek megformálásában, Rooney Mara pedig ritkán látott bájjal és érzékenységgel alakítja a fiatal fényképészt, aki egyformán vágyik a szabadságra és arra, hogy mindig Carollal lehessen. Mindketten mesterei a szavak nélküli, gesztusokkal, tekintetekkel folytatott párbeszédeknek. A film képeit Hopper festményei ihlették, hibátlanok a beállítások, a ruhák, a két színésznő sminkje pedig vélhetően irányadó lesz a következő hónapok trendjeiben. A film a mai napig forró témát jár körül és ír le, és az előítéleteken bátran átlépő szerelmesek mellett teszi le a voksát.

A filmet jelölték a legjobb operatőr (Edward Lachman), a legjobb női főszereplő (Rooney Mara), a legjobb adaptált forgatókönyv (Phyllis Nagy), a legjobb jelmeztervezés, a legjobb filmzene és a legjobb női alakítás (Cate Blanchett) Oscar-díjára is.

A többi Oscar-jelölésrről ITT olvashatsz!

Premier: február 11. (Vertigo)