Divatminisztert keres az Operettszínház

2016. március 02.
Pályázatot hirdetett az Operettszínház egy friss bemutatóval összefüggésben. A pályázóktól arra várnak elképzeléseket, hogy hogyan képzelnék el a divat királynéját.

„Imádod a divatot? Kreatív vagy? Megmutatnád a stílusod? Jelentkezz és nyerj! A téma: Marie Antoinette. Mutasd meg, te hogyan képzeled el a divat királynéját! A stílus kötetlen, lehet meghökkentő, formabontó, vagy épp klasszikus” – áll az Operettszínház pályázati felhívásában.

A pályázatot bármilyen formában be lehet nyújtani: rajz, inspirációs kép, kollázs, fotó, skicc, vagy akár kész ruha, a lényeg, hogy Marie Antoinette ihlesse.

Március 4-én mutatják be a Marie Antoinette életéből íródott nagyszabású musicalt a Budapesti Operettszínházban. A francia királyné igazi divatikon volt, mindennél jobban szerette a szép ruhákat, ékszereket és mindig kínosan ügyelt a kifogástalan megjelenésére. Halála után évszázadokkal is a divattörténet egyik meghatározó alakjaként tartják számon. Lévay Szilveszter musicaljének egyik fontos szereplője Marie Antoinette divatminisztere, Rose Bertin, aki hosszú éveken át volt felelős a királyné ruhatáráért.

A zsűri tagjai:

Füzér Anni – Jászai Mari-díjas jelmeztervező

Kulcsár Edina, a 2014-es Miss World szépségverseny első udvarhölgye

Peller Anna és Auksz Éva, színművészek – a színdarab divatminiszterei

A pályázatokat – elérhetőséggel együtt – 2016. március 30-ig várják a sajto@operett.hu e-mail címre, vagy a 1065 Budapest, Nagymező utca 17. postacímre, Erdei-Kiss Éva nevére.

A győztes a zsűri szavazatai alapján legjobbnak ítélt pályázat tulajdonosa. A legjobb munkák a színház Facebook-oldalára is felkerülnek. A legtöbb like-ot begyűjtő pályázó közönségdíjas lesz. A győztes és a közönségdíjas nyereménye 2-2 belépőjegy az előadásra, valamint egy exkluzív kulisszajárás és találkozás az előadás főszereplőivel.