Megérkezett Till Attila új filmjének előzetese

2016. március 22.
Áprillis végén érkezik a mozikba Till Attila Tiszta szívvel című mozija. Az akció-vígjáték egy kerekes székes bandáról szól, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekes székes bérgyilkossal. Utóbbit Thuróczy Szabolcs alakítja.

„Különböző alapítványok munkáját segítve sokfajta élethelyzetben találkoztam kerekes székes emberekkel. Ezek a személyes találkozások inspiráltak, hogy bemutassak egy olyan történetet, amelyben egyszerre van jelen egy kerekesszékes fiú saját identitátásával és a környezetével való küzdelme, és a fantáziavilága, amiben extrém módon, de helyre rakja az élete kihívásait – meséli Tilla. – Külön izgatott, hogy készüljön végre egy olyan film a mozgássérültek világáról, ahol nem színészek játsszák el az ő életüket, hanem saját maguk kapnak lehetőséget a szereplésre. Ahol valóban ők a hősök. Ebben a filmben a főszereplők a valóságban is fogyatékossággal élő emberek, akik a saját életüket, testüket, mondanivalójukat mutatják be egy különleges történeten keresztül. A filmben egyértelműen a karakterek ábrázolásán van a hangsúly. Az amatőr szereplők jelenléte esély arra, hogy igazi életteli karakterek szülessenek. Eredeti helyszíneken forgattunk (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, Mexikói úti Mozgásjavító Iskola) és a film egyik különlegessége, hogy az ott élő embereket szereplőként vontuk be a filmbe, az egész közösség aktívan részt vett a munkánkban. Ennek köszönhetően a Tiszta Szívvel című filmben Magyarország egy olyan társadalmi rétege kerül végre fókuszba, ami eddig nem igazán kapott teret.”

A filmben, amelyet Tilla nemcsak rendezőként, de íróként is jegyez, Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám, Balsai Móni és Danish Lídia szerepel.

A Tiszta szívvel a Company forgalmazásában április 28-án kerül a magyar mozikba.