Átkozott szerelmi háromszög

2016. március 25.
Szerelmi háromszög, és minden, ami vele jár: nyers erőszak, elsöprő szenvedély, eszeveszett vonzalom és lírai érzékenység. Virginie Brunelle-t, az Átkozottul koreográfusát a montreali táncszcéna legérdekesebb fiatal művészeként emlegetik.

Március 24-én és 25-én a Trafóban a Compagnie Virginie Brunelle társulat Átkozottul című előadása Az előadás ugyan balett alapokhoz nyúl, mégis pofátlanul kortárs. Egyszerre fizikai és érzéki, mint Brunelle minden darabja. A koreográfus célja nemcsak produkciók létrehozása, de a táncforradalom is: át akarja törni a műfaj határait.

„A fiatalságából adódó merészsége és nyíltsága ellenére már érezni saját hangját, egyéni vízióját, ez pedig figyelmet követel.” (Victor Swoboda, The Gazette)

Társulatát 2009-ben hozta létre Virginie Brunelle, az Átkozottul pedig a második darabja, amellyel már 12 európai országot meghódított. Nem véletlenül: klasszikus és kortárs nyelv találkozik ebben a produkcióban, lírai elemek keverednek brutális, erőszakos gesztusokkal. A koreográfia pedig követi a szerelmi háromszögek dinamikáját: hol, mint a vágy, olyan vadul lüktet a mozgás, hol alábbhagy a mozdulatok dinamikája, akár egy elválásnál. Aztán pedig kezdődik az egész elölről.

Előadás: március 24., 25. – Trafó