Itt a Titanic!

2016. április 07.
Kezdődik a független filmek budapesti ünnepe, a Titanic filmfesztivál. A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú éstémájú filmek tíz napon át... A fesztivál befutófilmjét Bucsi Réka készítette a díjnyertes LOVE egy részletének felhasználásával.

A Titanicon amerikai függetleneket, kortárs témákkal, de kosztümös, történelmi eseményekkel is foglalkozó ázsiai filmeket, borzongató horror és kísértettörténeteket és dokumentumfilmes blokkot is láthatunk, míg a versenyprogramban a legújabb filmművészet legjava versenyez a Titanic fődíjáért.

A fesztiválon mutatkozik be Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmje, és Bucsi Réka díjnyertes animációja, a LOVE is látható lesz. Mindkét magyar alkotásnak az idei Berlinalén volt a világpremierje. A Liliom ösvény egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton. A haikuszerű jeleneteket felvillantó, a szerelem három szakaszát bemutató LOVE egyik klipjéből készült a fesztivál befutófilmje is, amelyet az interneten is meg lehet nézni, ha IDE kattintasz.

Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás – némelyik pedig mindezeknek a keveréke.

A Titanic vetítései és eseményei április 7. és 16. között lesznek az Uránia Nemzeti Filmszínház ban, a Puskin, Toldi és Sugár moziban, valamint az A38 Hajón. Jegyek elővételben már kaphatók a mozik pénztáraiban.

A Titanic teljes programját ITT találod!